Acasă Uncategorized Bucuresti: Numarul de certificate medicale eliberate in ultimele luni a scazut cu...

Bucuresti: Numarul de certificate medicale eliberate in ultimele luni a scazut cu 30%

DISTRIBUIȚI

94176 – 24092010 – Noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus anul acesta, a dus la o diminuare de aproximativ 30% a numărului de certificate medicale eliberate în ultimele luni, faţă de începutul anului, informează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, dacă pe toată perioada anului 2009 au fost eliberate peste 2 600 000 de certificate medicale, anul acesta numărul lor este într-o evidentă descreştere. De la începutul anului şi până în prezent au fost eliberate 713 436 certificate medicale.

“Noile reguli impuse la acordarea concediului medical şi eliberarea certificatelor medicale, produc efecte. Cînd am gândit noul sistem am avut în vedere stoparea abuzurilor şi eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflaţi în nevoie şi suferinţă. În urma acţiunilor noastre am înregistrat o diminuare destul de importantă a numărului certificatelor medicale, ceea ce înseamnă că pe acest domeniu existau unele abuzuri”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

De la mijlocul lunii mai 2010, când au fost demarate acţiunile de control asupra noului mod de acordare a concediilor medicale, Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 2 000 000 lei din cele 443 de  amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.

În perioada mai-august a.c., reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au efectuat controale la un număr de peste 5300 de medici şi 1500 de beneficiari de concedii medicale. În urma acestor acţiuni au fost sancţionaţi 792 de medici şi au fost refuzate/amânate la plată aproape 300 de certificate pentru că beneficiarii nu au respectat legislaţia şi nu s-au aflat la domiciliu în perioada acceptată de control.

De asemenea, casele de asigurări de sănătate au reziliat 92 convenţii încheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical. În cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplină ale Colegiului medicilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.