Acasă Uncategorized Bucuresti: O noua editie a Targului de Paine in Parcul National

Bucuresti: O noua editie a Targului de Paine in Parcul National

DISTRIBUIȚI

93708 – 09092010 – O nouă ediţie a Târgului de Pâine va fi organizată în acest sfârşit de săptămână în Parcul Naţional din Sectorul 2. Timp de trei zile, de vineri 10 septembrie a.c., până duminică 12 septembrie a.c., între orele 10.00 – 18.00, Parcul Naţional va îmbrăca straie de sărbătoare pentru aniversarea a zeceani de la prima ediţie a „Târgului de Pâine”, manifestare culturală îndrăgită de români şi organizată de primarul Neculai Onţanu, anunţă un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 2.

Vizitatorii vor putea vedea gospodari din toate zonele ţării, îmbrăcaţi în straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, dans, snoave.).

Păstrând şi o notă contemporană, vor fi prezente marile unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică, alimente eco. Iubitorii de tradiţii şi mâncare ecologică vor avea ocazia să descopere un spaţiu amenajat în jurul simbolurilor care împlinesc drumul anevoios al pâinii, de la bobul de grâu la pâinea proaspătă scoasă din cuptor. Pâinea tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, în paralel cu pâinea de fabrică, plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe altele vor fi oferite celor dornici să guste aceste produse autentice. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.