Acasă Uncategorized Bucuresti: O noua sesiune de examinare pentru obtinerea certificatelor de operator radio...

Bucuresti: O noua sesiune de examinare pentru obtinerea certificatelor de operator radio in serviciul mobil terestru si de radioamator

DISTRIBUIȚI

93716 – 09092010 – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin direcţiile sale regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, organizează, în perioada 21 septembrie – 28 octombrie 2010, sesiunea ordinară de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

Aceste certificate se eliberează de către ANCOM în urma unui examen, organizat în două sesiuni ordinare, în lunile aprilie şi octombrie ale fiecărui an, de către direcţiile regionale ale ANCOM.

Sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în data de 21 – 22 septembrie 2010 (în Timişoara), 23 septembrie 2010 (în Cluj), 16 octombrie 2010 (în Iaşi) şi 19 – 20 octombrie 2010 (în Bucureşti). Pentru a putea fi înscris la examen în vederea obţinerii certificatului de operator al staţiilor de radiocomunicaţii pentru serviciul mobil terestru, este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale. Mai multe detalii pot fi accesate pe pagina de internet a ANCOM dedicată personalului operator al staţiilor de radiocomunicaţii.

Examenele pentru obţinerea certificatelor de radioamator vor avea loc în data de 16 octombrie (la Iaşi şi la Cluj), 26 – 27 octombrie (la Bucureşti) şi 28 octombrie (la Timişoara). Mai multe detalii referitoare la examenele organizate în vederea obţinerii certificatelor de radioamator, precum şi alte informaţii cu privire la regulament, lista de subiecte, regulamente internaţionale, sancţiuni şi formulare, puteţi găsi pe pagina de internet a ANCOM.

Înscrierea la cele două tipuri de examinări se face în urma depunerii de către solicitanţi a unei cereri de înscriere, împreună cu o copie după cartea de identitate/certificatul de naştere sau paşaportul solicitantului şi o fotografie color tip paşaport a solicitantului.

Utilizatorii specifici ai reţelelor de radiocomunicaţii mobile terestre de uz privat – care trebuie să obţină un certificat de operator radio pentru a putea opera staţiile de radicomunicaţii – sunt atât mici întreprinzători, cât şi mari companii ale căror activităţi economice necesită comunicaţii radio proprii. Printre domeniile în care activează aceste companii se numără: industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc. În România, au fost emise şi sunt valabile peste 22.000 de certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.

Radioamatorismul este practicat în principal ca o activitate de agrement, având însă şi o latură profund competiţională la nivel local şi internaţional, fapt ce permite afirmarea în cadrul diferitelor probe şi competiţii internaţionale de profil. În plus, radioamatorismul permite dezvoltarea aptitudinilor, indiferent de vârstă, în utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii, cunoaşterea aprofundată a fenomenului de propagare radio în diferitele benzi de frecvenţe, realizarea şi testarea de aparatură de radiocomunicaţii, precum şi participarea, alături de instituţiile publice de resort, în domeniul asigurării de radiocomunicaţii în situaţii de urgenţă, fapt recunoscut la nivel naţional şi internaţional. În România există în momentul de faţă peste 4.000 de radioamatori autorizaţi de către ANCOM. www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.