Acasă Uncategorized Bucuresti: Participarea la scutul antiracheta american, atu pentru includerea Romaniei in programul...

Bucuresti: Participarea la scutul antiracheta american, atu pentru includerea Romaniei in programul Visa Waiver

DISTRIBUIȚI

93526 – 03092010 –  Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a primit recent o scrisoare de răspuns de la co-preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului American, senatorul Richard Lugar.

Anterior, la data de 9 august a. c., Titus Corlăţean a semnat alături de omologul său polonez, Leon Kieres, o scrisoare comună adresată Comitetului pentru Relaţii externe al Senatului American, pentru obţinerea susţinerii includerii României şi Poloniei în programul Visa Waiver.

Iniţiativa urmăreşte acordarea dreptului la liberă circulaţie pe teritoriul american pentru cetăţenii români şi polonezi, similar celui existent pentru cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene.

În răspunsul său, senatorul Richard Lugar afirmă că susţine acest demers şi că a avut o discuţie pe această temă cu secretarul de stat Hillary Clinton, evocând în acest sens, între altele, relaţiile bilaterale excelente cu România şi Polonia şi importanţa, în acest context, a recentelor decizii ale administraţiilor română şi poloneză de a participa la proiectul sistemului de apărare antirachetă („Phased adaptive Approach to European Missile Defense”). Oficialul american confirmă, în final, disponibilitatea sa pentru continuarea unor demersuri comune pe linia celor menţionate. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.