Acasă Uncategorized Bucuresti: PDL nu riscă depunerea mandatului cabinetului Boc, preferand o schimbare à...

Bucuresti: PDL nu riscă depunerea mandatului cabinetului Boc, preferand o schimbare à la légère

DISTRIBUIȚI

 

93478 – 02092010 –  Cel puțin în acest moment cabinetul Boc va continua să funcționeze în aceeași formulă, însă nu se știe exact pentru cât timp.. În timpul întâlnirii de miercuri seara dintre premierul Emil Boc și grupurile parlamentare ale PDL s-au discutat două variante prin care guvernul actual ar putea ieși din grava criză de imagine în care se află: demisia întregului cabinet sau doar o remaniere. În final s-a optat pentru a doua variantă, demisia întregului cabinet fiind mult prea riscantă în actuala conjunctură politică, în care orice amănunt,

 

 

 

 

 oricât de mic, poate duce la ruperea coaliției și îndepărtarea PDL de la guvernare.

În cursul zilei de miercuri, zi stabilită de președinte și premier pentru stabilirea sorții cabinetului, niciunul dintre miniștrii sau parlamentarii PD-L nu au făcut declarații, ferindu-se să dea nume de miniștri care ar putea părăsi guvernul în zilele următoare. Toți au așteptat o reacție a premierului Boc,  indicându-l drept unicul îndreptățit să ia asemenea decizii și să le și prezinte public. La finalul ședinței, chiar premierul Boc a vorbit despre cele două variante: ”Am venit în fața colegilor și am pus pe masă cele două alternative. Prima a fost să analizăm depunerea mandatului și a doua a fost continuarea cu un guvern remaniat. A fost aleasă varianta continuării cu un guvern remaniat”. Pentru a stabili care dintre miniștrii PDL vor fi îndepărtați din actualul cabinet, a fost convocată, pentru joi, o ședință a Colegiului Director.

Și alți reprezentanți ai PDL au prins curaj la finalul ședinței, după ce premierul a vorbit presei. Astfel, Gabriel Sandu, ministrul Comunicațiilor, care deși are susținerea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, se află pe lista remaniabililor, a dat una dintre cele mai ample, probabil, declarații de presă din cariera sa în fruntea ministerului. 

Și ministrul Economiei, Adriean Videanu, un alt nume aflat pe lista de remaniabili a presei a spus că a fost o discuție foarte sinceră, în ideea de a asigura majoritatea de care are nevoie PDL. ”Nu s-a discutat despre persoane. Aprecierile legate de activitatea miniștrilor a făcut-o premierul”.
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, s-a declarat mulțumit de rezultat, în timp ce Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și al Turismului, a subliniat ca decizia a fost luată cu o majoritate de voturi.

Termenul de 1 septembrie pentru o analiza activității cabinetului a fost stabilit de președintele Traian Băsescu la întâlnirea de la Snagov.
Celelalte partide din coaliția guvernamentală stau liniștite, dar, pentru a pune presiune pe PDL și a-și întări poziția în coaliție, dau de înțeles democrat-liberalilor că ar putea vota o eventuală moțiune de cenzură depusă de opoziție.

O declarație interesantă a fost făcută miercuri seara de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care a anunțat că activitatea miniștrilor Uniunii a fost deja analizată și că nu există  motive de reproș, deci nici motive pentru remaniere. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.