Acasă Uncategorized Bucuresti: Persoanele fizice sunt in continuare obligate sa depuna declaratile de venit...

Bucuresti: Persoanele fizice sunt in continuare obligate sa depuna declaratile de venit pe iulie şi august

DISTRIBUIȚI

93969 – 17092010 – Persoanele fizice care obţin venituri din drepturi de autor şi alte activităţi liberale au în continuare obligaţia de a depune declaraţiile privind veniturile obţinute si plata contribuţiilor aferente veniturilor realizate în lunile iulie şi august. De abia la veniturile din septembrie obligaţia revine plătitorului.

Modificările aduse ordonanţei 58/2010 prin care plătitorul de venittrebuie să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile se aplică din octombrie pentru veniturile realizate pe septembrie. Şi un alt element de noutate care intră în vigoare din septembrie: nu se mai depun declaratii pe zero.

Ordonanţa 82/2010 care modifica articolul 3 din Ordonanta 58 stipulează că plata contribuţiilor sociale se face de către plătitorul de venit.

„Acest ordin a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 13. Se referă la veniturile realizate după intrarea în vigoare a ordonanţei 82/2010, deci dupa data de 10 septembrie şi va fi depusă de către angajator pana pe data 25 octombrie, pentru veniturile realizate pe luna septembrie. Programul a fost dat spre testare şi în momentul în care-l vom primi şi noi, va fi dat angajatorilor”, a spus Carmen Olescher, consilier juridic AMOFM, citat de Money.ro.

Declaraţiile pot fi transmise pe email sau se depun la agentiile locale. Ordonanţa nu menţionează că se pot transmite prin poştă au precizat reprezentanţii Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă. Atenţie însă pentru lunile iulie şi august obligatia de a depune şi plăti contributiile sociale către stat revine în continuare persoanelor fizice.

„Persoanele fizice vor depune în continuare declaraţiile pentru veniturile realizate pe lunile iulie şi august. Ordonanta 82 spune că de la data intrării în vigoare a acesteia, şi eu v-am spus data de 10 septembrie pentru că atunci a fost publicată în Monitor şi atunci a intrat în vigoare, şi nu vor mai trebui să depună persoanele fizice, ci plătitorii de venit”, a explicat consilierul juridic AMOFM.

Până în prezent, la Agentia Municipală de Ocupare a Fortei de Muncă au fost depuse 20.000 de declaraţii inclusiv declaraţii pe zero. Persoanele fizice trebuie să depună declaraţiile pentru veniturile realizate din activităţi independente în august, până pe 25 septembrie. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.