Acasă Uncategorized Bucuresti: PNL contesta Legea pensiilor la Curtea Constitutionala

Bucuresti: PNL contesta Legea pensiilor la Curtea Constitutionala

DISTRIBUIȚI

94102 – 22092010 – Partidul Naţional Liberal va contesta Legea pensiilor la Curtea Constituţională, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu. Contestaţia va fi depusă în cursul zilei de joi. „Mâine dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.), grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor va depune la Curtea Constituţională contestaţia, care se întemeiază atât pe vicii de procedură, de la lipsa cvorumului şi lipsa majorităţii calificate pentru aprobarea legii oganice, nedepunerea raportului cu trei zile înainte de dezbaterea legii aşa cum scrie Regulamentul, sunt de asemenea vicii de procedură legate de competenţa Camerei decizionale”, a declarat Voicu.

 


Legea sistemului unitar de pensii a fost adoptată, săptămâna trecută, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 170 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi trei abţineri.

Marţi, Camera Deputaţilor a decis că o reluare a votului pe Legea pensiilor nu este necesară. 158 de deputaţi au votat împotriva acestei propuneri, 33 de voturi au fost înregistrate „pentru”, iar 8 deputaţi s-au abţinut. Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei au avut schimburi dure de replici atât înainte de votul propriu-zis, cât şi la finalul şedinţei de marţi. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.