Acasă Uncategorized Bucuresti: Politistii ameninta cu proteste-maraton pana cand presedintele Basescu si premierul Boc...

Bucuresti: Politistii ameninta cu proteste-maraton pana cand presedintele Basescu si premierul Boc isi dau demisia

DISTRIBUIȚI

94250 – 27092010Sindicaliştii SNPPC au cerut public, luni, ca preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc să-şi dea demisia de onoare aşa cum a fost constrâns să facă ministrul Vasile Blaga. Ei au precizat că din 7 octombrie ar putea începe proteste pe termen nelimitat, până când Traian Băsescu şi Emil Boc îşi prezintă demisiile.

„Le cerem să facă aşa cum a făcut Blaga, deşi cred că lui i s-a cerut, nu cred că a fost un gest făcut de bunăvoie”, a declarat Marin Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). El a precizat că, în cursul acestei săptămâni, confederaţiile sindicale vor stabili un calendar comun de proteste care ar putea începe pe 7 octombrie şi pentru care se va cere un termen nelimitat pentru a protesta, până când premierul şi preşedintele îşi vor prezenta demisiile.

„Dacă preşedintele nu mai are nevoie de Ministerul de Interne, şi noi vrem să renunţăm la el ca preşedinte. Nici noi nu mai avem nevoie de el şi vrem să renunţăm. Dacă dumneavoastră nu ne mai vreţi, nici noi nu vă mai vrem”, i-a transmis liderul SNPPC preşedintelui Traian Băsescu.

Reprezentanţii poliţiştilor au tras un semnal de alarmă arătând că demisia ministrului Vasile Blaga accentuează criza din România şi că demisia sa nu a fost cerută de către protestatarii de vineri. „Ministrul Blaga nu trebuia să-şi dea demisia. Nu am avut o astfel de intenţie şi nu am cerut acest lucru, pentru că nu el este vinovat de ce se întâmplă în Ministerul de Interne din punct de vedere al subfinanţării”, a declarat Gruia. El a mai spus că speră ca decizia preşedintelui de a-l determina pe Vasile Blaga să plece de la MAI să nu afecteze aderarea României la Spaţiul Schengen. „Pe zi ce trece se aşterne o dictatură modernă. România va ajunge într-un colaps social, economic şi politic dacă acceptăm astfel de lucruri”, a mai spus preşedintele SNPPC, solicitând tuturor românilor, indiferent dacă fac sau nu parte dintr-un sindicat, să iasă în stradă. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.