Acasă Uncategorized Bucuresti: Prejudiciu de un milion de euro prin inselaciuni imobiliare

Bucuresti: Prejudiciu de un milion de euro prin inselaciuni imobiliare

DISTRIBUIȚI

93486 – 02092010 –  Trei avocați, membri ai Baroului București, sunt învinuiți de procurorii DIICOT, alături de mai multe persoane din capitală, că fac parte dintr-un grup infracțional organizat care se ocupa cu înșelăciuni imobiliare. Joi dimineața, procurorii DIICOT Bucureşti, cu spijinul  polițiștilor BCCO și jandarmilor Brigazii Speciale de Intervenție, au percheziționat 47 de locuințe din Capitală. 45 de persoane au fost conduse la DIICOT pentru audieri.

Procurorii susțin că din respectivul grup făceau parte 25 de persoane, 

 

 

 

 

 

 

 acuzate de înşelăciune, fals şi uz de fals.În afara celor trei avocați, un alt acuzat era arhivar şef în cadrul Serviciului de carte Funciară al Sectorului 1 Bucureşti, iar altul – director coordonator al unei unităţi bancare. Prin mijloace frauduloase, cu prilejul înstrăinării unor imobile care nu le aparţineau, membrii grupului au indus în eroare mai multe persoane.

Respectivii identificau imobile din Bucureşti – terenuri cu/fără construcţie, nelocuite, aflate în stare de conservare ori în paragină – şi întocmeau în fals înscrisuri – titluri de proprietate, certificate de moştenitor sau diverse alte acte notariale, precum şi acte de identitate, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul instituţiilor statului cu atribuţii în domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare, precum şi a unor persoane care aveau cunoştinţe de specialitate în domeniul confecţionării de ştampile şi alte însemne. Învinuiţii foloseau înscrisurile falsificate pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de investiţii imobiliare, precum şi a reprezentanţilor birourilor notariale, prin vânzarea terenurilor sau pentru ipotecarea acestora în vederea obţinerea unor credite bancare, fără ca proprietarii de drept  să aibă cunoştinţă despre acest fapt.

Paguba estimată în acest moment de procurori se apropie de un milion de euro. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.