Acasă Uncategorized Bucuresti: Presedintele Basescu participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

Bucuresti: Presedintele Basescu participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

93882 – 15092010 – Preşedintele României, Traian Băsescu, va participa joi, 16 septembrie a. c., la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European dedicată, în principal, consolidării relaţiilor externe ale Uniunii, anunţă Administraţia Prezidenţială. În cadrul reuniunii vor fi dezbătute, de asemenea, evoluţiile înregistrate în procesul de consolidare a guvernanţei economice a Uniunii. Liderii europeni vor discuta o metodologie îmbunătăţită de lucru în relaţiile cu partenerii strategici, în noul context al Tratatului de la Lisabona.

 

 

 

 

 

 

 Discuţiile se vor concentra în special pe relaţiile Uniunii cu statele emergente, precum China, India şi Brazilia în vederea pregătirii viitoarelor reuniuni UE la nivel înalt cu aceste state.

În opinia României, rolul Consiliului European este esenţial pentru a da impulsul politic şi orientarea strategică pentru consolidarea profilului şi poziţiei Uniunii ca actor global, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, reuniunea Consiliului European va constitui prilejul evaluării progreselor înregistrate în grupul de lucru, prezidat de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în vederea reformării guvernanţei economice a Uniunii, a supravegherii macroeconomice şi a întăririi disciplinei bugetare a statelor membre.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, în marja Consiliului European, la lucrările summit-ului Partidului Popular European. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.