Acasă Uncategorized Bucuresti: Primarul Capitalei a reziliat toate contractele de inchiriere a spatiilor facute...

Bucuresti: Primarul Capitalei a reziliat toate contractele de inchiriere a spatiilor facute sub forma de fisa de calcul

DISTRIBUIȚI

93514 – 02092010 –  Pentru ca in ultimii ani au aparut o serie de sesizari in legatura cu mai multe contracte de inchiriere pentru imobilele aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, primarul Sorin Oprescu a decis, printr-o dispozitie de primar la nivelul Bucurestiului, sa rezilieze toate contractele facute sub forma de fisa de calcul.

„Printre cazurile aflate in aceasta situatie se afla si spatii situate in Centrul Istoric, inchiriate Uniunii Artistilor Plastici. Astfel, in perioada urmatoare, toti chiriasii aflati in aceasta situatie se vor prezenta la directia de specialitate din Primaria Municipiului Bucuresti pentru clarificarea situatiei spatiilor lor pe care le-au detinut. Urmeaza ca, dupa analizarea documentatiei sa se incheie contracte noi, cu respectarea prevederilor legale.  Pot exista si cazuri in care nu se vor mai incheia contracte noi. Printre motivele de neincheiere a unor contracte noi se numara si situatiile in care cel care are inchiriat spatiul a schimbat destinatia prevazuta initial in contract, nu a intretinut spatiul inchiriat sau nu a platit suma aferenta contractului de inchiriere si altele.

Primarul General a luat aceasta decizie pentru o corecta colectare a veniturilor, pentru o evidenta corecta a spatiilor si pentru verificarea obiectivelor de activitate din contractele de inchiriere (daca acestea coincid cu realitatea din teren).

Au existat cazuri in care obiectul de activitate din acte nu coincidea cu activitatea desfasurata in spatiul respectiv.

Primarul general Sorin Oprescu doreste ca prin acest demers sa existe o evidenta exacta a tuturor spatiilor aflate in administrarea PMB si o crestere a veniturilor PMB prin incasarea unor chirii corecte”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

“Fisa de calcul”  este un o forma provizorie de contract de inchiriere elaborata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in anul 1996 cand s-a descoperit ca sute de persoane locuiau fara forme legale din diverse spatii ale caror statut juridic era incert. La acea vreme s-a considerat ca fisele de calcul pot rezolva provizoriu acea situatie constatata. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.