Acasă Uncategorized Bucuresti: PSD contesta noua lege a pensiilor la Curtea Constitutionla

Bucuresti: PSD contesta noua lege a pensiilor la Curtea Constitutionla

DISTRIBUIȚI

93938 – 16092010 – PSD se pregateste sa atace la Curtea Constitutionala noua Lege a sistemului unitar de pensii, adoptata miercuri de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat ca PSD va ataca legea pensiilor „in termenul legal prevazut inainte de promulgarea actului normativ”. Contestatia ar urma sa fie depusa la CCR, cel mai probabil, in cursul zilei de vineri. „Este de neacceptat ca varsta de pensionare pentru femei sa creasca la 65 de ani”, spune Ioan Cindrea, deputat PSD.

 

 

 

 

O alta nemultumire a social-democratilor este, spun ei, faptul ca legea prevede cresterea punctului de pensie abia in 2012, ceea ce va duce la „scaderea drastica a puterii de cumparare”, dar si inasprirea conditiilor de pensionare anticipata si de invaliditate.

Social-democratii considera ca mai multe prevederi ale acestei legi – printre care cea privind desfiintarea pensiilor ocupationale si includerea in sistemul public de pensii a militarilor, politistilor si magistratilor – ar fi neconstitutionale.

PSD sustine ca actuala coalitie de guvernamant este responsabila pentru efectele pe care aceasta lege le va avea, in conditiile in care amendamentele opozitiei – printre care cel privind varsta de pensionare de 63 de ani pentru femei si cresterea punctului de pensie – au fost respinse in Parlament.

Legea pensiilor a fost adoptata, miercuri seara, de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, dupa o sedinta-maraton de mai multe ore, in forma in care a fost promovata de Guvern si adoptata si de Senat. Legea a fost adoptata cu 170 de voturi pentru, 2 impotriva si 3 abtineri. In favoarea ei au votat deputatii PDL, UDMR si independentii, in timp ce deputatii PSD si PNL au parasit sala, in semn de protest. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.