Acasă Uncategorized Bucuresti: Romania, Germania şi Anglia, interesate de politica UE in Balcanii de...

Bucuresti: Romania, Germania şi Anglia, interesate de politica UE in Balcanii de Vest şi in Vecinatatea Estica

DISTRIBUIȚI

94047 – 21092010 – Prim-ministrul Emil Boc a discutat cu ministrul britanic de stat pentru Europa, David Lidington, şi cu secretarul de Stat german pentru Europa, Werner Hoyer, despre perspectivele de dezvoltare a cooperării economice. Emil Boc a avut ieri o întrevedere comună cu ministrul britanic de Stat pentru Europa, David Lidington, şi cu secretarul de Stat german pentru Europa, Werner Hoyer. Agenda discuţiilor a inclus subiecte legate de cooperarea la nivel european şi bilateral, un accent deosebit fiind pus pe colaborarea în plan economic şi pe tematica europeană. “Încurajăm companiile germane şi britanice să investească în România”, a declarat şeful Executivului, exprimându-şi convingerea că există potenţial pentru dezvoltarea cooperării economice româno-germane şi româno-britanice şi pentru creşterea volumului de investiţii germane şi britanice în România.

Premierul Emil Boc a evidenţiat totodată relaţiile excelente de până acum, la nivel înalt şi în domeniul afacerilor interne, în activităţile operative de combatere a crimei organizate desfăşurate prin programul REFLEX, în cadrul Joint Investigation Team (JIT).

Ministrul britanic de Stat pentru Europa, David Lidington, şi secretarul de Stat german pentru Europa, Werner Hoyer, au salutat, la rândul lor, colaborarea de succes cu România în Afganistan.

În cursul întrevederii a avut loc, de asemenea, un schimb de opinii legate de politica UE în regiunea Balcanilor de Vest şi în Vecinătatea Estică.

Din delegaţia română care a participat la întrevedere au mai făcut parte şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Bogdan Mănoiu, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Doru Costea. Au fost prezenţi, de asemenea, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas Von Mettenheim, şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.