Acasă Uncategorized Bucuresti: Romania va primi luna aceasta 1,2 miliarde de euro de la...

Bucuresti: Romania va primi luna aceasta 1,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeana

DISTRIBUIȚI

93957 – 17092010 – Uniunea Europeană va vira României 1,2 miliarde euro până la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul acordului încheiat în 2009, în condiţiile în care Comisia Europeană a împrumutat din piaţă suma necesară finanţării României, a declarat joi directorul Erste Asset Management, Nicoleta Albu, la The Money Channel.„Uniunea Europeană, în cadrul acordului semnat de România cu FMI şi UE, trebuie să ne facă o plată de 1,2 miliarde de euro până la sfârşitul acestei luni”, a spus Nicoleta Albu.

 

 

 

 

 

 

Suma se va duce ditrect în visteria Ministerul de Finanţe şi va ajuta la finanţarea deficitului bugetar, iar avantajul este legat de costul redus al împrumutului.

„Banii aceştia pe care Comisia Europeană îi va strânge, cu garanţia celor 27 de state membre, sunt destinaţi României. Împrumutul este pe 7 ani, la o dobândă de 2,37% sau ceva similar”, a precizat Albu.

Potrivit directorului Erste Asset Management, România va plăti înapoi împrumutul cu un randament de 3% pe an, un cost foarte avantajos pentru România. Costul de risc al ţării este în momentul de faţă de 3,6%, iar pentru un împrumut extern, România ar mai plăti în plus câteva puncte procentuale peste acest nivel al CDS-ului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.