Acasă Uncategorized Bucuresti: Si la Senat a fost suspendata sedinta din lipsa de cvorum

Bucuresti: Si la Senat a fost suspendata sedinta din lipsa de cvorum

DISTRIBUIȚI

94113 – 22092010 – Sedinta plenului Senatului a fost suspendata, miercuri, cu o ora inainte de finalul programului, din lipsa de cvorum. La inceputul sedintei, catalogul a fost strigat de doua ori, iar ordinea de zi a fost supusa votului de trei ori, inainte ca senatorii sa inceapa efectiv sa lucreze.

liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a cerut sa se ia act de faptul ca nu exista cvorum, subliniind, in acelasi timp, ca nu este sarcina opozitiei si nici in interesul acesteia sa sustina Guvernul PDL si sa voteze legile acestuia.

Senatorul PDL Radu Berceanu a aratat ca, potrivit numaratorii efectuate de secretari, in sala sunt prezenti 69 de senatori, numar suficient pentru a exista cvorum. Liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, le-a cerut insa colegilor „sa nu se mai cramponeze” de astfel de chestiuni si sa treaca la treaba, reamintindu-le ca pe ordinea de zi sunt proiecte de lege care risca sa fie adoptate tacit.

La finalul sedintei, in timpul dezbaterii proiectului legislativ initiat de senatorii PDL privind introducerea incompatibilitatii intre functia de parlamentar si cea de lider sindical, senatorul PNL Emilian Francu a cerut o noua verificare a cvorumului.

Presedintele Senatului nu a mai strigat lista cu senatori, ci doar i-a numarat pe cei ramasi in sala. Conform anuntului facut de Mircea Geoana, la orele 12.00 mai erau in sala doar 60 de senatori. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.