Acasă Uncategorized Bucuresti: Sindicatele functionarilor publici nu se inteleg asupra grevei generale

Bucuresti: Sindicatele functionarilor publici nu se inteleg asupra grevei generale

DISTRIBUIȚI

93864 – 14092010 – În timp ce unii functionari publici anuntă greva generală pe termen nelimitat la finalul lunii, alţii spun că nu va fi nicio formă de protest  şi că totul este o acţiune de imagine a liderului sindical.Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunţat grevă generală pe termen nelimitat din 27 septembrie. Pe de altă parte, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, a declarat că în data de 27 septembrie nu va fi grevă

 

 

 

 

 

 

 pentru că au nevoie de timp să pregătească mişcarea sindicală.

„Am făcut declaraţia de la început că oricând se modifică această dată, dar în sensul participării la o acţiune comună de protest, noi şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică  ne vom solidariza în ziua respectivă. Dar în momentul în care critici şi nu stabileşti o zi…”, a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele SNFP.

„Dânsul are un sindicat falimentar, e în executarea silită a statului. Statul are autoritate asupra lui. Eu nu pot să mă aliez cu cel care e în executare silită şi care şi-a reeşalonat datoriile cu ajutorul actualei Puteri. Nu pot să mă aliez cu cel care de fiecare dată a declarat grevă şi cu două zile înainte a spus că nu mai face grevă pentru că se aliază cu celălalt”, a declarat Vasile Marica, preşedintele Sed Lex.

Sebastian Oprescu nu neagă că federaţia lui are datorii la stat însă spune că nu au nici o legătură cu acţiunile de protest, în plus acesta neagă acuzaţiile lui Marica cum că  ar fi spus că face grevă, iar mai apoi a renunţat.

„Omul minte sindicatul şi federaţia sunt una şi aceeasi şi el e preşedinte. Apoi nu are 34.000 de membri şi are bani pentru că nu are membrii de  sindicat pentru că mulţi au trecut la noi. În al treilea rând, Boc a stricat o  negociere cu confederaţiile pentru a-l băga pe acest om la masă, este dovada că e sub apanajul puterii”, susţine Vasile Marica. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.