Acasă Uncategorized Bucuresti: Sistemul de plati online va deveni functional de la 1 ianuarie...

Bucuresti: Sistemul de plati online va deveni functional de la 1 ianuarie 2011

DISTRIBUIȚI

93847 – 14092010 – Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a anunţat, luni, că România va avea un sistem de plăţi online funcţional de la 1 ianuarie 2011.

La sfârşitul lunii august, prim-ministrul Emil Boc susţinea că a solicitat, în Guvern, ca până pe 25 septembrie să se realizeze un sistem de plată pe Internet a contribuţiilor sociale aferente veniturilor din activităţi independente, responsabilii guvernamentali lucrând la un sistem de comasare a bazelor de date privind taxele.

„Sistemul de plăţi online are deadline-ul la 1 ianuarie 2011. Pe 25 septembrie era vorba de declaraţiile online pentru drepturile de autor. Faptul că legea s-a schimbat, nu mai există obiectul muncii, întrucât acum este stopajul la sursă. Nu mai este această problemă pentru drepturile de autor”, a declarat, luni, ministrul Comunicaţiilor, precizând că instituţia pe care o conduce era pregătită ca din data de 25 septembrie să se facă plata drepturilor de autor online. Întrebat ce va face dacă sistemul de plăţi online nu va fi finalizat la 1 ianuarie 2011, Vreme a spus că are în subordine un minister tehnic şi că acest lucru se va întâmpla. „La noi la minister, care este unul tehnic, unu plus unu fac doi şi vom avea sistemul”, a susţinut Valerian Vreme, care a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Liceul „Tudor Vianu” din Bucureşti. De luni, 13 septembrie, contribuţiile de asigurări sociale pentru persoanele plătite prin contracte de drepturi de autor sunt reţinute şi virate direct de angajatori. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.