Acasă Uncategorized Bucuresti: Studentii si tinerii romani din strainatate vor un mecanism de vot...

Bucuresti: Studentii si tinerii romani din strainatate vor un mecanism de vot fezabil pentru romanii din diaspora

DISTRIBUIȚI

93888 – 15092010 – “Diaspora votează” este un proiect al Asociaţiei Globale a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români (GRSPSociety) care propune un mecanism alternativ de vot pentru românii din afara graniţelor. Inţiativa a apărut ca urmare a problemelor administrative care au intervenit în secţiile de votare din străinătate şi care împiedică participarea efectivă a românilor din diaspora la procesul democratic al alegerilor.

Campania GRSPSociety îşi propune să stimuleze dezbaterile publice, să avanseze o lucrare fundamentată care să susţină un mecanism de vot fezabil pentru alegerile din 2012 şi să determine factorii de decizie să îşi asume acest proiect de lege.

“Sperăm să provocăm dezbatere pe aceasta temă şi în România, şi în străinătate, şi să încurajăm participarea civică a cetăţenilor români oriunde s-ar afla. Contăm în special pe deschiderea liderilor de opinie din ţară la o problemă la fel de vie ca şi acum trei ani, dar şi pe implicarea românilor de peste graniţe care îşi doresc de mult o soluţie fezabilă la situaţia lor politică”, spune Andrei Popovici, coordonatorul proiectului.

Dezbaterile vor avea loc în perioada 20 septembrie – 20 octombrie a. c. Până în prezent, români din Belgia, Franţa, Germania, Olanda, Spania, SUA şi Ungaria şi-au exprimat sprijinul pentru organizarea lor.

GRSPSociety este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi neafiliată politic înfiinţată în 2008, care îşi propune să consolideze comunităţile de tineri români din străinătate prin dezvoltarea unei reţele internaţionale deschise de organizaţii şi indivizi interesaţi să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea României prin implicare civică şi profesionalism. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.