Acasă Uncategorized Bucuresti: Tarifele pentru serviciile de acces neconditionat la bucla locala scad de...

Bucuresti: Tarifele pentru serviciile de acces neconditionat la bucla locala scad de la 1 noiembrie

DISTRIBUIȚI

94105 – 22092010 – In urma publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 16 septembrie 2010 a deciziei ANCOM privind identificarea pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice ale serviciilor de acces la elemente de infrastructura, ANCOM i-a comunicat companiei Romtelecom, desemnata cu putere semnificativa, decizia individuala privind obligatiile care i-au fost impuse.

Intrucat in urma parcurgerii consultarii europene, Comisia Europeana si celelalte autoritati de reglementare au transmis ANCOM aviz favorabil, tarifele propuse de ANCOM si remediile identificate nu au suferit modificari fata de versiunea supusa consultarii europene.

Astfel, incepand cu 1 noiembrie 2010, tariful pentru accesul total la bucla locala nu va putea depasi 6,02 euro/luna pentru fiecare bucla sau subbucla locala, fata de 8,37 euro/luna in prezent. Acest tarif este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, plasandu-se sub media europeana de 8,55 euro, conform Raportului al 15-lea al Comisiei Europene privind piata unica europeana de comunicatii electronice 2009.

Tariful pentru acces partajat la bucla locala va fi de 3,17 euro/luna fata de 4,2 euro/luna incepand tot cu data de 1 noiembrie 2010 si va continua sa scada la 2,14 euro/luna incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si la 1,11 euro/luna de la 1 iulie 2011.

In acelasi timp, ANCOM a decis mentinerea obligatiilor Romtelecom privind furnizarea accesului la propria retea. Obligatiile se refera la permiterea accesului si utilizarea unor elemente specifice ale retelei, la transparenta, nediscriminare, orientarea pe costuri a tarifelor de acces, total sau partajat, la bucla si subbucla locala si la evidenta contabila separata. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.