Acasă Uncategorized Bucuresti: Tribunalul a considerat ca Vantu este “un pericol public”, iar infractiunile...

Bucuresti: Tribunalul a considerat ca Vantu este “un pericol public”, iar infractiunile comise de el sunt “de o gravitate extrema”

DISTRIBUIȚI

93826 – 13092010 – Sorin Ovidiu Vântu ar fi fost arestat pentru că „reprezintă un pericol public”, iar infracţiunile comise sunt „de o gravitate extremă”, se spune în motivarea judecătorilor în cazul arestării omului de afaceri, motivare care a fost făcută publică luni . Lăsarea în libertate a acuzaţilor, se mai arată în motivare, ar putea avea urmări negative.

„Deşi ştia că Nicolae Popa este urmărit penal, Sorin Oviu Vîntu a continuat să-l ajute”, se arată în motivarea judecătorilor. De asemenea, magistraţii îi acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoia de sfidarea legii.

 

 

 

 

„Analiza actelor probatorii ale cauzei demonstrează că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar reprezenta un pericol concret pentru ordinea publică. Trebuie avută în vedere rezonanţa acestor fapte îndreptate împotriva înfăptuirii justiţiei, la care se adaugă sentimentul de insecuritate creat în rândul colectivităţii”, se mai arată în motivare.

„Incontestabil, măsura privării de libertate este una extremă, dar la fel de incontestabil este faptul că infracţiunile reţinute în sarcina inculpaţilor sunt de o gravitate extremă, iar din actele cauzei rezultă că lăsarea lor în libertate ar avea urmări imediate şi indirecte asupra ordinii publice”, au mai considerat magistraţii.

Potrivit documentului, Nicolae Popa, audiat ca martor, a declarat că nu a primit niciodată bani de la Sorin Ovidiu Vîntu, însă magistraţii consideră că mărturia este „evident nesinceră”.

Sorin Ovidiu Vîntu este în arest la Direcţia cercetări Penale. El stă în celulă cu un traficant de droguri şi nu a creat probleme speciale. Mai mult, a acceptat să urmeze tratamentul şi să primească mâncarea de detenţie.

Omul de afaceri este acuzat de favorizarea fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.