Acasă Uncategorized Bucuresti: Un senator PDL propune ca sarbatoarea limbii romane sa fie consemnata...

Bucuresti: Un senator PDL propune ca sarbatoarea limbii romane sa fie consemnata in Romania in acelasi timp cu Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

93636 – 07092010 –  Senatorul român, Viorel Badea (PDL), a făcut, luni, în Senatul României, o declaraţie politică prin care propune autorităţilor de la Bucureşti ca sărbătoarea limbii române să fie consemnată la 31 august şi în România.

Limba română se dovedeşte a fi nu doar un element identitar, ci şi un extrem de important şi eficient instrument geopolitic pe care România ar trebui să îl utilizeze, aşa cum Franţa şi SUA utilizează franceza sau engleza, pentru a construi sau delimita spaţii de influenţă”, susţine Badea. „Un prim pas în acest sens ar fi sărbătorirea, la 31 august, odată cu cei din Republica Moldova, a Zilei Limbii Române. În acest sens, voi propune un proiect de lege pentru sărbătorirea Zilei Limbii Romane la 31 august, proiect la care îi invit să fie iniţiatori pe toţi parlamentarii români”, a declarat Badea.

Senatorul Badea consideră că „adoptarea acestei sărbători răspunde într-un mod firesc nu doar nevoii de sincronism cultural cu românii de pe celălalt mal al Prutului, ci derivă şi din priorităţile de politică externă ale statului român”.

Sărbătoarea Limbii Noastră cea Română se celebrează oficial în Republica Moldova din 1990. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.