Acasă Uncategorized Bucureşti: Donatie de 25.000 de euro pentru victimele inundatiilor

Bucureşti: Donatie de 25.000 de euro pentru victimele inundatiilor

DISTRIBUIȚI

94288 – 28092010BRD s-a alăturat apelului umanitar lansat de Crucea Roşie Română pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din iulie a.c, cu o donaţie de 25 000 de euro.

Donaţia făcută de BRD – Groupe Societe Generale a fost folosită pentru achiziţionarea a 155 de kituri de bucătărie care constau în aragazuri, butelii pentru aragaz şi vase de bucătărie – conform propunerii înaintate către BRD de echipa

 Crucii Roşii, pe baza evaluărilor efectuate în zonele afectate de inundaţii.

 

 

Atât Crucea Roşie Română, cât şi BRD au considerat oportun ca donaţia să fie utilizată într-un proiect de susţinere a familiilor celor mai afectate din zonele inundate, respectiv câte 50 sau 55 de familii din judeţele Bacău, Botoşani şi Tulcea.

„Considerăm că la ora actuală, nevoile umanitare de urgenţă şi cele imediate au fost acoperite sau se află în curs de acoperire, prin urmare eforturile noastre în zonă vor fi orientate către sprijinul pe termen mediu şi pentru refacere”, a declarat directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter.

„Aşa cum am anunţat în luna iulie, încercăm să venim în ajutorul celor care au fost loviţi de inundaţii prin alocarea unui buget total de 100.000 de euro. Ne urmărim pas cu pas strategia de intervenţie prin intermediul mai multor organizaţii, între care, Crucea Roşie joacă un rol important. Sperăm ca şi alte companii să ne urmeze exemplul şi să reuşim astfel să contribuim la atenuarea efectelor acestui dezastru natural”, a declarat Bianca Dordea, directorul de comunicare al BRD-Groupe Société Générale.

Tot prin sprijinul BRD, filiala de Cruce Roşie Botoşani a primit, în regim de comodat, pe o perioadă de şase luni, o maşină de transport oferită de ALD Automotive, folosită la distribuirea de materiale în comunităţile afectate de inundaţii din judeţ.

Distribuţia kiturilor de bucătărie către beneficiari începe astăzi, în şase sate de pe malul Dunării – Pătlăgeanca, Ceatalchioi, Sălceni, Plaur, Vulturu şi Ilgani – cu sprijinul voluntarilor filialei locale a Crucii Roşii, dar şi cu cel al conducerii Crucii Roşii Române şi al reprezentanţilor  BRD filiala Tulcea. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.