Acasă Uncategorized Budapesta: Ungaria este pregatita sa acorde cetatenia etnicilor maghiari din afara granitelor

Budapesta: Ungaria este pregatita sa acorde cetatenia etnicilor maghiari din afara granitelor

DISTRIBUIȚI

93978 – 17092010 – Ungaria este pregatită sa înceapă acordarea cetăţeniei etnicilor maghiari de peste hotare care vor solicita acest lucru, a anunţat, joi, premierul ungar Viktor Orban. „Acordarea cetăţeniei oricărei persoane ai cărei strămoşi provin de pe teritoriul fostului regat ungar şi vorbesc limba maghiară la un anumit nivel se numară printre cele mai elementare interese ale naţiunii ungare”, a subliniat premierul Orban.

Cererile de cetăţenie vor putea fi depuse la orice oficiu de stare civilă al unei administraţii locale din Ungaria, urmând ca rezolvarea solicitării să se faca în trei luni, a explicat Orban.

Parlamentul ungar a adoptat, în mai anul acesta, legea care va facilita accesul la cetăţenia ungară pentru etnicii maghiari care trăiesc în ţările vecine, decizie care a stârnit critici dure din partea Slovaciei. Legea ar urma să le permită celor aproape 3,5 milioane de etnici ungari aflaţi în afara graniţelor – majoritatea în România şi Slovacia – să aplice pentru cetăţenia maghiară. Legea, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011, a stârnit nemulţumirea Guvernului din Slovacia, care a ameninţat cu acţiuni de ripostă puternice. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.