Acasă Uncategorized Cagliari: Cimitirul Bellu a fost inclus pe harta obiectivelor turistice europene

Cagliari: Cimitirul Bellu a fost inclus pe harta obiectivelor turistice europene

DISTRIBUIȚI

94163 – 23092010 Cimitirul Bellu a fost introdus pe harta obiectivelor turistice europene in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Cimitirelor Semnificative din Europa (ASCE), care a avut loc in perioada 16-18 septembrie 2010 la Cagliari, în Italia. Tot atunci, delegatiei romane i-a fost inmanat documentul oficial care atesta calitatea de membru ASCE a Municipiului Bucuresti (prin Asociatia Cimitirelor si Crematoriilor Umane), pe lista de asteptare aflandu-se inca orase ca Dublin sau Istanbul.

La conferinţă au participat consilieri locali (Spania, România, Italia), Primarul oraşului Cagliari, directori generali ai unor structuri similare ACCU, manageri generali ai unor companii publice europene, specialişti de prestigiu şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.

ASCE este una dintre asociatiile importante de la nivelul Uniunii Europene care are atat atributii de catalogare si restaurare a monumentelor istorice cat si de generare a unor rute cultural-turistice sub patronajul Comisiei Europene, prin Directia Rutelor Culturale Europene.

Ruta Europeană a Cimitirelor Semnificative, in care este inclus si Cimitirul Belu, generează anual la nivelul Uniunii Europene circa cinci milioane de vizitatori. Acest program îşi propune să promoveze cimitirele reperezentative ca parte fundamentală a moştenirii umanităţii, să contribuie la întărirea cooperării, în vederea protejării şi restaurării acestei moşteniri şi, mai ales, să promoveze turismul cultural, oferind noi destinaţii.

In luna mai 2011, Bucurestiul va gazdui urmatoarea intalnire a Asociatiei, ocazie cu care conducerea ASCE si reprezentanti ai Comisiei Europene vor veni in Capitala pentru a definitiva aspectele logistice legate de introducerea Municipiului Bucureşti în ruta culturală europeana. www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.