Acasă Uncategorized Carei: Trimisi in judecata pentru comercializare de carne infectata cu trichinela care...

Carei: Trimisi in judecata pentru comercializare de carne infectata cu trichinela care a provocat internarea catorva sute de persoane

DISTRIBUIȚI

94230 – 27092010Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei au dispus, la data de 6 septembrie 2010, trimiterea în judecată a inculpaţilor: Ştefan Pop sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de alimente sau alte produse şi evaziune fiscală, Ştefan Gavril Bekeş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de alimente sau alte produse şi Norbert Czier, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de alimente sau alte produse.

Totodată, prin acelaşi act de sesizare al instanţei a fost dispusă trimiterea în judecată şi a persoanei juridice SA Agrofieni Foieni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de alimente sau alte produse şi evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit că la, data de 5 mai 2008 Agrofieni Foieni, prin intermediul lui Ştefan Pop, administrator al unităţii, Ştefan Gavril Bekeş, medic veterinar angajat al unităţii şi şef de fermă, precum şi prin Norbert Czier, măcelarul unităţii şi gestionarul măcelăriei, au introdus în consum public, prin cele două puncte de desfacere ale unităţii (unul aflat în incinta unităţii, iar celălalt în Piaţa Agroalimentară Carei), produse din carne. Aceste produse proveneau de la porci sacrificaţi în abatorul propriu, carnea de porc fiind sustrasă de la controlul veterinar autorizat.

Procurorii menţionează că unitatea nu mai avea dreptul de a sacrifica animale în abatorul propriu, acest drept fiindu-i retras încă din martie 2006.

În urma consumului acestor produse, câteva sute de persoane au ajuns la spital, faţă de 88 dintre ele fiind confirmată fără echivoc îmbolnăvirea cu trichineloză.

Cercetările au mai relevat că în anii 2007-2008 Agrofieni Foieni, prin reprezentantul Pop Ştefan, a achiziţionat de la persoane fizice 25 de capete porcine care au fost introduse la abatorizare fără documente legale, iar carnea rezultată a fost comercializată prin magazinele deţinute de societate.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin neînregistrarea în evidenţele contabile a acestor operaţiuni comerciale a fost stabilit de organele fiscale la suma de 5184, 87 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpaţilor. De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare de alimente sau alte produse cu privire la persoanele faţă de care nu a fost confirmată îmbolnăvirea din punct de vedere serologic, deşi prezentau tabloul clinic pentru trichineloză.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Carei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.