Acasă Uncategorized Chipul lui Shakespeare in 3D, recreat pe calculator

Chipul lui Shakespeare in 3D, recreat pe calculator

DISTRIBUIȚI

93660 – 08092010 –  O imagine realistă a chipului lui William Shakespeare, cu trăsături detaliate, a fost recreată în 3D, pe calculator, de o echipă de cercetători şi va fi prezentată într-un documentar de televiziune ce va fi difuzat pe13 septembrie, pe History Channel. Cercetătorii au folosit o tehnică 3D pe calculator şi mulajul care ar fi fost realizat după chipul dramaturgului la deces pentru a crea o imagine despre care aceştia spun că este prima în care Shakespeare apare aşa cum a arătat el în realitate. Imaginea este diferită de toate cele existente care l-ar înfăţişa pe bard. Echipa lui Stuart Clarke, regizorul documentarului „Death Masks”, care va fi prezentat pe 13 septembrie pe History Channel, a mai recreat chipurile unor personalităţi precum Napoleon, Iulius Cezar, George Washington şi Abraham Lincoln, tot pe baza mulajelor realizate la deces sau în timpul vieţii.

Potrivit Animanews, producătorii acestui film de televiziune susţin că imaginile ce vor fi prezentate vor schimba percepţia asupra felului în care arătau mai multe personalităţi istorice. Nici chipul lui George Washington nu seamănă cu cel reprodus pe bancnota de un dolar şi nici cel al lui Napoleon, cu cel din diferitele reprezentări ale francezilor. Însă felul în care a fost reconstituit chipul lui Shakespeare va cauza, probabil, cele mai multe controverse, deoarece unii experţi contestă faptul că mulajul folosit de echipa lui Clarke ar fi autentic. Mulajul a fost găsit la Darmstadt, Germania, în anii 1840, iar cercetătorii germani au considerat că este unul făcut după chipul lui Shakespeare, după ce au realizat o serie de teste. Antropologul judiciar Caroline Wilkinson insistă că există „un număr mare de potriviri” între imaginea 3D şi portrete ale scriitorului.
Însă preşedintele fundaţiei But Shakespeare Birthplace Trust, Stanley Welles, neagă acurateţea acestei noi imagini, spunând că „Shakespeare nu era pe atunci o personalitate naţională, nu aşa cum este astăzi şi este improbabil ca un astfel de mulaj să fi fost făcut”. –
www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.