Acasă Uncategorized Chisinau: “Che Guevara” din Chisinau vrea sa fie presedintele Republicii Moldova

Chisinau: “Che Guevara” din Chisinau vrea sa fie presedintele Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

93790 – 12092010 – După cum Agenţia de Presă PROMPT MEDIA a anunţat încă de vineri, Oleg Voronin ar putea candida pe listele Partidului Comuniștilor la alegerile din 21 noiembrie, iar ulterior, va fi propus la postul de președinte al Republicii Moldova. În prezent, Oleg Voronin, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Moldova, care până acum nu s-a implicat direct în acţiunile politice ale Partidului Comunist. Pentru prima dată, el a participat la o demonstraţie organizată de PCRM în luna mai a acestui an, apărând în fruntea demonstranţilor într-un tricou de culoare roşie cu portretul lui Che Guevara.

Fiul lui Vladimir Voronin este caracterizat ca având capacităţi deosebite. El a concentrat în mâinile sale aproape toată industria zaharului, aproape toate afacerile din import, de cereale şi de panificaţie, cele din domeniul bancar, cele ale asigurărilor, construcţiilor, businessului imobiliar şi turistic, ale prestărilor serviciilor pe Internet.  Se spune că dacă vrei să faci o afacere în Republica Moldova trebuie mai întâi să stai de vorbă cu Oleg Voronin.

Ziarul de Gardă scrie că, în 1997, Oleg Voronin a reusit sa introduca in Romania mii de tone de zahar, mai mult decat intreaga productie a Republicii Moldova. De unde a luat tanarul businessman atata zahar? În acel an, Cuba a acordat mai multe mii de tone de zahar pentru spitalele din Republica Moldova. Ajuns pe mainile fiului presedintelui, zaharul a fost vandut la Iasi si Kaliningrad. Familiei Voronin ii displac doar istoria si civilizatia romanilor, nu si banii acestora.

Oleg Voronin are mai multe firme si in Romania: M.S.I. Trading Ltd (Iasi, str. Moara de Foc); S.C. „Kaolin” Impex S.R.L.Vaslui (or.Vaslui, str. Calugareni, L/9, ap. 5), „Daewoo” (firma mixta romano-moldoveneasca, cu sediul in Chisinau, bd. Moscovei, Nr. 11) s.a. Tot la Iasi, junele Voronin, pana relativ nu demult, avea sapte depozite en-gros.

La 3 mai 2004, toti agentii economici din Republica Moldova au fost obligati sa doneze o cota de 0,8 – 0,9 la suta din venitul si cifra de afaceri anuala “pentru lucrarile de reconstructie ale complexului monastic Capriana”, intr-un cont deschis la FinComBank, banca lui Oleg Voronin.

Oleg Voronin si sotia sa, Elena, sunt si un fel de mosieri in Chisinau: ei detin numeroase terenuri si mai multe imobile, case, apartamente etc., pe strazile Ion Creanga (unde domiciliaza permanent), pe str. V.Alecsandri, 81, si Vasile Alecsandri, 79, pe strada Mateevici (locul unde s–a aflat fosta casa a lui Leonid Brejnev), pe str. Ciocarliei (unde detine trei loturi de pamant, doua obtinute de la Primaria Capitalei si altul – cumparat de la o persoana fizica). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.