Acasă Uncategorized Chisinau: Consilierul prezidential Dan Dungaciu: “Intram intr-un cerc vicios care este absolut...

Chisinau: Consilierul prezidential Dan Dungaciu: “Intram intr-un cerc vicios care este absolut dezastruos pentru Republica Moldova”

DISTRIBUIȚI

93680 – 08092010 –  Consilierul prezidenţial pe probleme de integrare europeană de la Chişinău, Dan Dungaciu, susţine că nevalidarea referendumului aduce Republica Moldova din nou în situaţia de a nu-şi putea alege un preşedinte, transmite Romanian Global News. 

„În condiţiile actuale mingea se află la preşedintele Ghimpu care, prin Constituţie, este obligat să dizolve Parlamentul.  Dar este obligat să îl dizolve în termen rezonabil, cum spune litera legii”. Termenul va fi stabilit în urma unei consultări cu partenerii de Alianţă, cu partenerii europeni, mai spune consilierul prezidenţial.

„Iarăşi se va purcede la alegeri parlamentare anticipate, iar structura viitorului Parlament al Republicii Moldova va fi practic aceeaşi şi tot nu se va putea reuşi alegerea preşedintelui. Intrăm într-un cerc vicios care este absolut dezastruos pentru Republica Moldova.

Domnia sa (n.r Mihai Ghimpu) a declarat că  nu va semna dizolvarea Parlamentului până nu se va asigura că Republica Moldova nu intră într-o situaţie mai proastă decât se afla la momentul semnării”.

Alegerile parlamentare anticipate până la finele lui 2010 reprezintă o opţiune în acest moment, dar nu este deloc cert că se va întâmpla aşa, mai precizează Dan Dungaciu. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.