Acasă Uncategorized Chisinau: Ex-presedintele Voronin şi ex-primarul Capitalei, citati la Centrul Anticoruptie

Chisinau: Ex-presedintele Voronin şi ex-primarul Capitalei, citati la Centrul Anticoruptie

DISTRIBUIȚI

94276 – 28092010Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin urmează să fie audiat săptămâna aceasta în calitate de martor în dosarul „strada Ciocârliei”, acolo unde-şi au casele membrii familiei Voronin, transmite Deca-press.

Tot săptămâna aceasta urmează să fie citaţi pentru a fi audiaţi în calitate de bănuiţi de neglijenţă în serviciu: şeful Direcţiei funciare a Primăriei Chişinău, Nicolae Crăciun, şeful Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei Chişinău, Nicon Zaporojan şi ex-primarul interimar Vasile Ursu.

Imobilele familiei Voronin se întind pe o suprafaţă de patru hectare, dintre care 1,5 ha repartizate gratuit între 1999 şi 2000, în cea mai scumpă zonă a capitalei în perimetrul străzilor Ciocârliei şi Pietrarilor.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus anterior că bugetul public ar fi fost prejudiciat cu peste 100 milioane de lei.

Pe cele patru terenuri au fost construite case de lux pentru întreaga familie Voronin. Vladimir Voronin, fiul sau Oleg, fiica Valentina Rusu şi nepotul Alexei. Toate loturile ar fi fost cumpărate de cinci SRL-uri, care au acelasi sediu pe strada M. Kogalniceanu, imobil ce-i aparţine lui Oleg Voronin, conform Oficiului Cadastral.

Pe un terenul cu suprafaţa de 2,04 hectare, adjudecat prin concurs în anul 2006, urmau a fi construite 20 de case particulare, o biserică, un obiect de menire socială şi un teren de joacă pentru copii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.