Acasă Uncategorized Chisinau: Presedintele Ghimpu vrea sa-l recheme in tara pe ambasadorul Moldovei de...

Chisinau: Presedintele Ghimpu vrea sa-l recheme in tara pe ambasadorul Moldovei de la Moscova

DISTRIBUIȚI

93753 – 10092010 – Preşedintele interimar al Republici Moldova, Mihai Ghimpu, vrea să se întâlnească cu liderii Alianţei pentru Integrare Europeană pentru a decide rechemarea în ţară a ambasadorului din Rusia, Andrei Neguţă.

„Voi cere să ne întâlnim toţi patru lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană şi vom decide, pentru că dacă era dreptul meu, fără să mă consult cu guvernul, demult îl rechemam. Fie el comunist, liberal sau democrat, nu putem admite ca un ambasador să susţină un partid sau altul”, a spus Mihai Ghimpu, joi seara, în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică cu referire la ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, transmite Unimedia.

Potrivit lui Ghimpu, Guvernul este cel care trebuie să prezinte materiale pentru a emite decretul şi a-l rechema din funcţie pe ambasador, însă, până acum, acest lucru nu s-a făcut. „Demult am vorbit în privinţa aceasta, noi vrem democraţie, demolarea comuniştilor şi guvernarea lor, dar deseori îi înlăturăm pe ai noştri, care au luptat pentru schimbare, şi îi lăsăm pe ai lor”, a adăugat preşedintele interimar.

Mihai Ghimpu s-a arătat nemulţumit de activitatea ambasadorului Neguţă, dar şi al altor diplomaţi, fără să dea nume, precizând că aceştia trebuie să fie preocupaţi de interesele statului, atragerea investiţiilor, nu de promovarea comuniştilor. „Mai sunt şi alţii care stau bine şi cald, însă noi vom merge după principiul: ai încălcat – la revedere”, a subliniat Ghimpu.

Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţă, a declarat într-un interviu acordat postului de radio Golos Rossii că PCRM are autoritate şi că este un partid care se pregăteşte de referendum foarte serios, iar liderul comuniştilor, Vladimir Voronin,  nu a fost numai în centre raionale şi oraşe, dar şi în multe localităţi mai mici. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.