Acasă Uncategorized Chisinau: Rusia si-a revizuit decizia cu privire la reducerea exportatorilor de produse...

Chisinau: Rusia si-a revizuit decizia cu privire la reducerea exportatorilor de produse agroalimentare din Moldova

DISTRIBUIȚI

94040 – 20092010 – Toţi cei 140 de agenţi economici din Moldova, incluşi în lista exportatorilor de fructe şi legume în Rusia, au fost acceptaţi de Serviciul pentru supraveghere veterinară şi fitosanitară „Rosselihoznadzor” din Rusia, transmite Deca-press. La aceasta s-a convenit, luni, în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, aflat în vizită de lucru la Moscova,  cu omologul său rus Elena Scrânnik.

Cei doi miniştri au abordat diverse aspecte ale relaţiilor bilaterale din domeniul agroalimentar, accentul fiind pus pe dinamizarea procesului de export a producţiei din Moldova în Rusia. În viitorul apropiat, între cele două ministere va fi semnat un memorandum, în care vor fi stipulate criteriile şi condiţiile de conlucrare, pentru a exclude situaţii de neînţelegere.

Pe parcursul săptămânii curente în Moldova se va deplasa o un grup de specialişti de la „Rosselihoznadzor” pentru a lua cunoştinţă şi a studia activitatea întreprinderilor moldoveneşti, exportatoare de fructe şi legume în Rusia.

Anterior, la finele lunii august, „Rosselihoznadzor” a redus la 33 lista de exportatori de produse agroalimentare din Moldova. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.