Acasă Uncategorized Craiova: Functionar de primarie arestat pentru eliberare de adeverinte false privind vechimea...

Craiova: Functionar de primarie arestat pentru eliberare de adeverinte false privind vechimea in munca

DISTRIBUIȚI

94317 – 29092010 – Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi în colaborare cu SRI. Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui B. I., funcţionar în cadrul unei primării din judeţ, care a pretins şi primit de la un denunţător 1.000 euro, pentru eliberarea în fals a unor adeverinţe privind vechimea în muncă, pentru el şi alţi trei membri ai familiei.

            În cursul lunii septembrie 2010, B. I. a pretins de la denunţător suma de 1200 euro, pentru a-i elibera patru adeverinţe necesare calculării vechimii în muncă, stabilind să înscrie în mod nejustificat anumite perioade de timp lucrate în fostele CAP-uri.

Pe 28 septembrie, B. I. l-a chemat la sediul primăriei comunale la care era angajat, unde în schimbul sumei de 1000 euro, i-a înmânat trei adeverinţe, din care reieşea că denunţătorul, soţia şi socrul acestuia au avut o vechime în muncă cuprinsă între 8 şi 10 ani la unităţile agricole de pe raza comunei, în perioada 1970-1989, ceea ce nu corespundea realităţii.

            Asupra lui B. I. a fost găsită suma de 1.000 euro, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru continuarea cercetărilor.

Procurorul de caz a dispus reţinerea lui pe o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Astăzi, învinuitul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.