Acasă Uncategorized Craiova: Intr-o singura zi, ofiterii D.G.A, impreuna cu DGIPI si SRI. au...

Craiova: Intr-o singura zi, ofiterii D.G.A, impreuna cu DGIPI si SRI. au prins cinci persoane care au savarşit fapte de coruptie

DISTRIBUIȚI

93465 – 01092010 –  Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor competenţi şi în urma unor informaţii primite de la DGIPI şi SRI, au prins în flagrant-delict cinci persoane care au săvârşit fapte de corupţie (dare şi luare de mită). Sumele oferite sau pretinse cu titlu de mită depăşesc 1.000 euro şi 4.000 lei.

 Ofiţerii DGA Dolj au prins doi cetăţeni în timp ce încercau să mituiască un poliţist. Unul dintre ei, în vârstă de 20 ani, fusese prins în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere., în comuna  Întorsura (Dolj). Polițistul care l-a prins i-a întocmit dosar penal și, pentru a-l determina să nu continue cercetările, tânărul i-a promis o sumă de  bani. Poliţistul a refuzat şi a sesizat DGA – Dolj.

La data de 31 august a.c., S.A.. însoţit de P.M., în vârstă de 26 de ani, martor în dosar, s-a prezent la Postul de Poliţie pentru audieri. Cu această ocazie, cei doi tineri au fost prinşi în flagrant-delict după ce i-au oferit agentului de poliţie suma de 200 euro, cu promisiunea că, în zilele următoare, îi vor da şi diferența de sumă – 800 euro. Cei doi au fost reținuți pentru 24 ore.

Tot marţi, ofiţerii DGA Arad l-au prins pe M.C. în timp ce oferea 150 euro unui agent de poliţie pentru a nu-i întocmi dosar penal. Respectivul fusese oprit în trafic pentru că nu folosea luminile de întâlnire. Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat că permisul de conducere al șoferului era suspendat. În timp ce i se întocmeau documentele sediul Poliţiei, băratul a oferit poliţistului suma de 50 euro şi a promis alţi 50 euro pentru şeful direct al poliţistului cu condiţia de a nu îi fie întocmit dosar penal. Poliţistul a respins mita şi a sesizat DGA – Arad. Când s-a prezentat la poliție pentru finalizarea actelor premergătoare, bărbatul a oferit poliţistului  suma de 150 de euro. În urma organizării flagrantului, procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de cel în cauză şi măsura obligării de a nu  părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Un alt caz s-a petrecut în județul Tulcea. Ofiţerii DGA Tulcea, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, au prins în flagrant-delict două persoane, inspectori fiscali în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Tulcea, în timp ce primeau 3.000 lei, mită de la un agent economic care deţinea un magazin de mobilă. Flagrantul a fost organizat în baza denunţului agentului economic.  Astfel, la data de 16 august 2010, la sediul DGA – Tulcea s-a prezentat cetăţeanul V.P. care a sesizat faptul că, la sfârşitul lunii iunie a.c., la punctul de lucru din Tulcea s-au prezentat T.V. şi T.E., pentru efectuarea unui control fiscal ce viza semestrul II al anului 2009, ca urmare a unei sesizări referitoare la achiziţionarea de către agentul economic în cauză de mărfuri pe bază de facturi fiscale eliberate de agenţi economici inactivi. Inspectorii i-au comunicat agentului economic faptul că datorează 8.000 lei bugetului de stat, sumă care reprezenta T.V.A. aferentă facturilor menţionate, dar i-au sugerat că în actul de control pot trece o sumă mai mică dacă le va oferi bani cu titlu de mită. La începutul lunii iulie 2010, denunţătorul s-a prezentat la domiciliul unuia dintre inspectori, căruia i-a înmânat documentele firmei, precum şi două plicuri în care se afla și mita – câte 1.000 lei. Cu această ocazie, inspectorul fiscal T.E. a lăsat să se înţeleagă că intenţionează să verifice, împreună cu T.V., activitatea firmei pe ultimii 5 ani şi că, în funcţie de rezultatul controlului,  vor menţiona în actul de control sume mai mici decât cele datorate, cu condiţia să primească, în schimb, diverse sume de bani. În urma flagrant-delictului, procurorul a dispus reţinerea lui T.V. urmând să propună Tribunalului Tulcea arestarea preventivă, în timp ce faţă de T.E. a dispus cercetarea în stare de libertate.  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.