Acasă Uncategorized Deva: Sindicalist mort in fata Prefecturii Hunedoara

Deva: Sindicalist mort in fata Prefecturii Hunedoara

DISTRIBUIȚI

93717 – 09092010 – Un bărbat a murit, joi, după ce i s-a făcut rău în timpul acţiunii de pichetare a sediului Prefecturii Hunedoara de către circa 100 de siderurgişti şi metalurgişti, membri ai Cartel Alfa. În timp ce siderurgiştii protestau în faţa Prefecturii, unul dintre ei, un bărbat de 59 de ani, fost angajat al combinatului siderurgic din Hunedoara, a făcut infarct. Cu toate că a fost transportat la spital de urgenţă, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Bărbatul a fost disponibilizat în urmă cu circa doi ani de la combinat.

 

 

 

 

Aproximativ 100 de siderurgişti au protestat, joi, în faţa Prefecturii Hunedoara, principala lor nemulţumire fiind legată de creşterea cu cinci ani a vârstei de pensionare a salariaţiilor din siderurgie, metalurgie şi construcţii de maşini, potrivit proiectului de modificare a Legii pensiilor. Siderurgiştii mai spun că este inacceptabilă încadrarea abuzivă în condiţii deosebite de muncă, adică grupa a II-a, a salariaţilor care au desfăşurat activităţi în grupa I până la data de 1 aprilie 2001 şi care, după această dată nu au mai fost încadraţi în condiţii speciale de muncă.

Dorin Gligor, subprefectul de Hunedoara, le-a promis protestatarilor că va face cunoscute Guvernului nemulţumirile pe care le au. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.