Acasă Uncategorized Fiul lui Noica traieste ca sihastru in Muntii Apuseni de peste 17...

Fiul lui Noica traieste ca sihastru in Muntii Apuseni de peste 17 ani

DISTRIBUIȚI

93638 – 07092010 –  Razvan Noica, fiul filosofului Constantin Noica, traieste de 17 ani ca un adevarat pustnic in Muntii Apuseni, la o sihastrie din satul Lazesti. Nascut in anul 1942, Razvan este fiul lui Constantin Noica si al lui Wendy Muston, o tânără englezoaică, pe care Noica a cunoscut-o întâmplător într-o excursie, in 1934. La varsta de 13 ani, adolescentul a plecat cu mama si sora sa in Anglia, scrie Optimal Media.

In adolescenta s-a indreptat catre anglicani însă „atmosfera era foarte sărăcăcioasă, foarte rece, plicticoasă chiar. Nu în sensul că te-ar apuca căscatul în biserică, ci în sensul că nu te hrănea cu nimic”. Trece apoi pe la penticostali, congregaţionalişti, Armata Salvării etc.; cel mai mult rămâne în cadrul comunităţii baptiste (un an şi jumătate). În protestantism se poticneşte în special în textele scripturistice referitoare la Sfânta Împărtăşanie şi, într-o zi, simte „ca o lumină în sufletul meu gândul de a mă întoarce la Ortodoxie”.

Providenţial îl întâlneşte pe părintele Sofronie, povăţuitorul duhovnicesc al mănăstirii ortodoxe din Essex, care îl sfătuieşte să-şi termine studiile. Se reintoarce la Ortodoxie în anul 1961, iar în anul 1965 Razvan este tuns în monahism la mănăstirea Essex de către părintele Sofronie, călugăria fiind ” răspunsul la întrebările ce mi le puneam din copilărie”. Atunci primeste numele monahal de Rafail.

Pribegiile protestante sunt socotite de Rafail ca pe o lucrare a lui Dumnezeu cu el pentru că „dacă n-aş fi trăit Ortodoxia ca un convertit, poate că n-aş fi putut niciodată să o văd în frumuseţea ei strălucitoare, drept singurul adevăr al istoriei”.

Fiul lui Noica se întoarce în România în 1993 după 38 de ani, „aidoma slăbănogului din Evanghelie” 5, pentru o scurtă vizită, şi se stabileşte, în acelaşi an 1993, la sihastria Lazesti, din Munţii Apuseni. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.