Acasă Uncategorized Galati: Un autocar si doua autoturisme, confiscate din cauza modificarilor pentru ascunderea...

Galati: Un autocar si doua autoturisme, confiscate din cauza modificarilor pentru ascunderea tigarilor de contrabanda

DISTRIBUIȚI

94035 – 20092010 – Inspectorii vamali din cadrul Birourilor vamale Oancea şi Galaţi-Giurgiuleşti, judeţul Galaţi, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Postulilor vamale Cahul şi Giurgiuleşti din Republica Moldova şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Galaţi – Giurgiuleşti şi Oancea au reţinut în vederea confiscării două autoturisme, un autocar şi 4.539 pachete de ţigări de contrabandă, bunuri în valoare totală de aproximativ 142.675 lei.

Pe 16 septembrie 2010, la orele 13.00, în P.T.F. Oancea s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean B.V. Andreev, în vârstă de 51 de ani, care conducea un autocar marca „Mercedes”, înmatriculat în Republica Moldova. La controlul efectuat de inspectorii vamali români şi moldoveni şi de poliţiştii de frontieră, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în plafonul autocarului, 3.750 pachete de ţigări marca „LM”, timbrate în Republica Moldova, în valoare de 15.900 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea confiscării de autoritatea vamală, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform legislaţiei în vigoare. Totodată, având în vedere că autocarul, în valoare de 84.200 lei, a fost modificat în vederea ascunderii mărfurilor de contrabandă, s-a luat măsura reţinerii în vederea confiscării acestuia.

În datele de 7 septembrie şi 9 septembrie a. c., la Galaţi-Giurgiuleşti au fost reţinute în vederea confiscării 789 pachete de ţigări de contrabandă, mărcile „Plugarul” şi „L&M”, în valoare de 2.575 lei, ascunse în locaşuri special amenajate, în aripile şi rezervoarele autoturismelor personale a doi cetăţeni moldoveni, S. Ion, în vârstă de 53 de ani, şi D. Serghei, în vârstă de 26 de ani, care doreau să le introducă ilegal în ţară. Autoturismele, mărcile „Ford” şi „Audi”, în valoare totală de peste 50.000 lei, modificate în vederea ascunderii mărfurilor de contrabandă, au fost de asemenea confiscate de autoritatea vamală, iar cetăţenii implicaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de câte 5.000 lei fiecare, conform prevederilor legale în vigoare. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.