Acasă Uncategorized Geneva: Deva a fost „aplaudata” la ONU

Geneva: Deva a fost „aplaudata” la ONU

DISTRIBUIȚI

94368- 30092010 – Expoziţia virtuală „De la primele scrieri la Multimedia”, concepută de Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian din Deva, a obţinut cea mai înaltă recunoştinţă posibilă, aceea de a fi găzduită în sediul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la Geneva.

Lansată la Deva în luna martie a acestui an, expoziţia s-a bucurat de o mare apreciere la Geneva, fiind organizată, în data de 16 septembrie, de Misiunea Permanentă a României la ONU, împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian. Aceasta a fost deschisă într-un vernisaj la care au participat ambasadori din 45 de state, 75 de înalţi funcţionari din diferite instituţii ale ONU, precum şi un public numeros din Geneva.

În prezent, expoziţia este găzduită de Muzeul de Istorie din Sighişoara, iar în 6 octombrie, urmează să fie vernisată la Muzeul de Artă din Cluj -Napoca. Expoziţia se remarcă prin stilul său inovator, fiind prima din Europa în care se poate utiliza telefonul mobil ca mijloc de vizitare. Bogăţia istorică a ţării şi a judeţului Hunedoara, în mod particular, este prezentată prin intermediul a mai mult de 30 de panouri fotografice, care graţie tehnologiei implementate de Institutul Multimedia Româno-Elveţian permite accesul, prin intermediul mobilului, la totalitatea exponatelor prezentate, care au fost împrumutate de la cele mai mari muzee din Ardeal şi Banat. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.