Acasă Uncategorized Hunedoara: Raportul expertilor care au cercetat incendiul de la Maternitatea Giulesti a...

Hunedoara: Raportul expertilor care au cercetat incendiul de la Maternitatea Giulesti a ajuns la Parchet. Documentul are 700 de pagini. Concluzia: incendiu, nu explozie

DISTRIBUIȚI

94005 – 20092010 – Cercetătorii de la INSEMEX Petroşani au finalizat expertiza tehnică în ceea ce priveşte incidentul petrecut la Maternitatea „Giuleşti” din Capitală şi au livrat procurorilor raportul acestei expertize, care însă nu poate fi făcut public. Potrivit directorului general al INSEMEX Petroşani, dr.ing. Constantin Lupu, din toate analizele tehnice efectuate asupra probelor care au fost aduse de la Bucureşti la Petroşani, reiese în mod cât se poate de clar că a fost vorba despre un incendiu, şi nu despre o explozie.

 

 

 

 

 

 

Expertiza specialiştilor de la INSEMEX Petroşani a stabilit că la Maternitatea Giuleşti a avut loc un incediu, şi nu o explozie cum s-a crezut iniţial. Constantin Lupu, șeful echipei de specialişti care a efectuat expertiza, precizează că raportul de expertiză, care conține 700 de pagini, a fost trimis Parchetului General, procurorii putând însă să mai solicite şi alte lămuriri suplimentare legate de el. În opinia directorului general al INSEMEX Petroşani, concluziile anchetei vor mai dura o bună perioadă de timp, fie şi pentru simplul fapt că procurorii vor avea mult până vor parcurge documentul transmis de experţii de la Petroşani, deoarece acesta este complex. Raportul înaintat, încă de joi Parchetului, are două volume şi aproximativ 700 de pagini. La expertiza tehnică au lucrat aproximativ 30 de specialişti, care au efectuat mai multe teste în laboratoarele INSEMEX, acesta fiind singurul institut de cercetare din România abilitat să se pronunţe în cazul producerii unor incidente de felul celui care a avut loc la Maternitatea Giuleşti.

În 21 august, incubatoarele, cablurile, prizele şi toată aparatura existentă în salonul de Terapie Intensivă din Maternitatea Giuleşti au fost transportate, cu două camioane ale Jandarmeriei la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră Petroşani pentru expertiză, iar într-un laborator al INSEMEX a fost refăcută, la dimensiuni reale, încăperea unde a avut loc tragedia. În timpul expertizei, specialiştii au făcut o serie de simulări ale posibilelor cauze care ar fi putut duce la producerea tragediei în urma căreia au murit şase bebeluşi născuţi prematur, iar alţi cinci au fost grav răniţi. – www.promptmedia.ro (sursa Servus Hunedoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.