Acasă Uncategorized Iasi: Avocat, trimis iar in judecata pentru trafic de influenta si fals...

Iasi: Avocat, trimis iar in judecata pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri

DISTRIBUIȚI

94141 – 23092010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a avocatului Christy-Gabriel Mîrşanu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În perioada 2 – 12 august 2010, Mîrşanu a pretins şi primit de la doi denunţători 10.000 euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat denunţătorilor să creadă că o are asupra magistraţilor judecători din cadrul Tribunalului Bacău şi Curţii de Apel Bacău, în scopul soluţionării favorabile a unei cereri de punere în libertate provizorie a unei persoane arestate preventiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Suma de 10.000 euro a fost primită suplimentar faţă de cuantumul onorariului de 10.000 lei stabilit prin convenţie pentru acordarea de asistenţă juridică persoanei arestate. Pentru a crea aparenţa de legalitate a faptei sale, în perioada 21 iulie – 12 august 2010, Mîrşanu Christy-Gabriel a falsificat contractul de asistenţă juridică şi o chitanţă, modificând în contract, fără acordul celeilalte părţi, cuantumul onorariului de la 10.000 lei la 100.000 lei şi consemnând în chitanţă, în mod inexact, suma de 423.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacău.

Avocatul Mîrşanu a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DNA în cursul anului 2008 pentru infracţiuni similare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.