Acasă Uncategorized New York: Preşedintele Ciprului cere Turciei să se angajeze în discuţiile de...

New York: Preşedintele Ciprului cere Turciei să se angajeze în discuţiile de reunificare

DISTRIBUIȚI

94223 – 27092010Preşedintele cipriot Demetris Christofias a declarat că Turcia ar trebui să respecte independenţa insulei şi să joace un rol în eforturile de reunificare a comunităţilor greacă şi turcă de pe aceasta. „Viziunea noastră este un Cipru reunit, o patrie comună a ciprioţilor greci şi turci, fără nici un fel de trupe sau colonişti străini şi cu drepturi umane şi libertăţi fundamentale pentru toţi cetăţenii săi, ciprioţi greci sau turci, maroniţi, armeni sau latini, respectate pe deplin”, a declarat Christofias în discursul adresat la a 65-a şedinţă a Adunării Generale a ONU de la New York.

În privinţa declaraţiilor Turciei care sugerează că „aceasta doreşte soluţionarea problemei până la sfârşitul anului… încă aşteptăm ca vorbele lor să se transforme în acţiune”, a afirmat Christofias.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, s-a întâlnit sâmbătă cu liderul cipriot turc Dervis Eroglu, cerând ca atât el, cât şi Christofias să „îşi intensifice eforturile” pentru a soluţiona chestiunea importantă a proprietăţii în actualele discuţii de reunificare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.