Acasă Uncategorized Onesti: Linie clandestina de prelucrat tutun brut, descoperita la Onesti

Onesti: Linie clandestina de prelucrat tutun brut, descoperita la Onesti

DISTRIBUIȚI

93552 – 03092010 –  Inspectorii vamali din cadrul echipajelor mobile a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Crimă Organizată Bacău, ofiţeri ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău şi comisari ai Gărzii Financiare Bacău, au descoperit linia de prelucrare a tutunului brut care alimenta cu materie primă cele două  fabrici clandestine de ţigări descoperite luna trecută la Oneşti.

Vineri dimineaţă, echipajul comun de control a descins la un spaţiu care aparţine unei societăţi comerciale din municipiul Oneşti, în zona industrială, unde au descoperit o linie clandestină de prelucrare a tutunului brut.

Firma respectivă deţine o hală formată din cinci camere, iar în două camere au fost identificate patru utilaje, toate specifice procesului de prelucrare a tutunului brut, un vas tambur de aproximativ 8 m, un dispozitiv de tăiere şi selectare/filtrare frunze de tutun, un dispozitiv de mărunţire şi un alt vas tambur de uscare a tutunului. Cele patru utilaje, legate prin benzi transportoare, sunt conectate la o centrală termică de mare putere, amplasată în laterala clădirii.

Într-o anexă a secţiei de prelucrare au fost descoperită o cantitate de 625 kg tutun mărunţit, aflat într-o evidentă stare de depreciere, depozitat în 32 saci de plastic, precum şi 38 saci de rafie goi, care prezentau urme de tutun în interior.

În aceeaşi clădire a fost descoperit un dormitor amenajat cu 5 paturi, cu un grup sanitar complet utilat, în care erau cazaţi muncitorii care lucrau la linia de prelucrare a tutunului brut .Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării tutunul, conform legislaţiei vamale şi fiscale în vigoare, urmând să calculeze prejudiciul fiscal aferent cantităţii de tutun brut descoperită. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.