Acasă Uncategorized Oradea: Laszlo Tokes vrea autonomie si pentru judetele Bihor si Satu Mare

Oradea: Laszlo Tokes vrea autonomie si pentru judetele Bihor si Satu Mare

DISTRIBUIȚI

94249 – 27092010Europarlamentarul Laszlo Tokes a afirmat, luni, la Oradea, că susţine ideea autonomiei şi pentru judeţele Bihor şi Satu Mare, nu doar pentru Ţinutul Secuiesc.  „Sunt două judeţe unde maghiarii nu mai au majoritate absolută, pentru că s-a dus o politică de omogenizare, însă dorim introducerea şi aici a autonomiei teritoriale, cu consimţământul politicului românesc”, a declarat Laszlo Tokes, citat de Realitatea Tv. Fostul episcop reformat de Piatra Craiului a declarat că autonomia ar fi benefică şi pentru românii din teritoriile respective.

 

 

 

 

 

 

 „Avem ca exemplu elocvent Tirolul de Sud şi Catalunia, unde se mută mii de italieni, respectiv spanioli, pentru că nivelul de trai de acolo este unul foarte bun”, a mai spus Laszlo Tokes.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a răspuns şi acuzelor făcute la adresa sa de politicieni români după declaraţiile sale de la tabăra din Tuşnad. „Învinuirile ce mi se aduc sunt interpretări falsem cu iz naţionalist-şovinist menite să mă denigreze. Este trist că aceste acţiuni vin şi din cercuri maghiare. Nu înţeleg de ce primesc aceste critici din moment ce preşedintele Traian Băsescu a fost martor la cele spuse de mine cu privire la autonomia comunităţii maghiare din România, în regiunile unde există majoritate maghiară. Avem dreptul la autonomie, conform sistemului democratic european”, a susţinut Laszlo Tokes. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.