Acasă Uncategorized Oslo: OIM si FMI au convenit sa dezvolte in comun politici care...

Oslo: OIM si FMI au convenit sa dezvolte in comun politici care sa promoveze ocuparea fortei de munca

DISTRIBUIȚI

93886 – 15092010 – Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au convenit, la conferinţa organizată de cele două organizaţii la Oslo, să se angajeze, în comun, într-o echipă de lucru cu scopul de a dezvolta politici care să promoveze ocuparea forţei de muncă, creşterea economică şi să susţină conceptul de minimă protecţie socială pentru persoanele care trăiesc în sărăcie şi se află în situaţii vulnerabile.

Secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Sharan Burrow, care a fost unul dintre vorbitori, a solicitat OIM şi FMI să respecte promisiunea de a lucra împreună, mai strâns, în favoarea recuperării locurilor de muncă pierdute în contextul crizei economice. Sharan Burrow  a remarcat că tot mai mulţi factori responsabili fac referire la inegalitatea socială şi la scăderea veniturilor forţei de muncă ca fiind o cauză care întârzie relansarea economică. „Organizaţia Internaţională a Muncii ar trebui să fie mai mult implicată în procesul de susţinere al impozitării progresive, al creări de servicii publice de calitate şi în protecţia lucrătorilor”, a spus Sharan Burrow,  care a insistat că este fundamental necesară respectarea standardelor de muncă şi creşterea salarială în raport cu productivitatea, ca măsură necesară pentru oprirea declinul venitului lucrătorilor. În ceea ce priveşte Fondul Monetar Internaţional, acesta trebuie să încurajeze ţările, inclusiv cele care împrumută bani de la FMI, să adopte şi să menţină politici care să ducă la crearea de locuri de muncă.

La conferinţă au participat directorul FMI şi directorul OIM, patru şefi de stat şi de guvern,  şapte miniştri ai Muncii şi 25 de lideri sindicali. Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” a fost, membră a Confederaţiei Sindicatelor Internaţionale şi a Confederaţiei Europene a Sindicatelor, a fost reprezentată de Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei. Tema conferinţei a fost:  „Provocările creşterii economice, ocupării şi coeziunii sociale”. (Sursa: CNS Cartel Alfa) www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.