Acasă Uncategorized Peste 36.600 pachete de tigari depistate la granita cu Ucraina. Focuri de...

Peste 36.600 pachete de tigari depistate la granita cu Ucraina. Focuri de arma la frontiera pentru retinerea contrabandistilor de tigari

DISTRIBUIȚI

93801 – 13092010 – În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din nordul ţării (IJPF Suceava şi IJPF Satu-Mare) au ridicat în vederea confiscării 36.630 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi R. Moldova, în valoare de 223.900 lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, în total fiind trase, în conformitate cu prevederile legale, 11 focuri de avertisment în plan vertical. Persoanelor reţinute le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, fiind prezentate procurorilor cu propunerile legale.

 Ţigări de contranbandă ascunse într-o căruţă, sub lemne de foc – În data de 11 septembrie 2010, în jurul orei 9.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, IJPF Suceava au depistat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un bărbat care transporta, ascunse într-o căruţă, sub lemne de foc, 20 baxuri de ţigări. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul român Constantin D., în vârstă de 38 ani, domiciliat în judeţul Suceava. Acesta transporta 12.000 pachete de ţigări marca “Doina”, de provenienţă R. Moldova, pe care, conform declaraţiilor, le-a găsit în apropierea frontierei.    Ţigările, în valoare de peste 70.000 lei, au fost confiscate.

Şase focuri de avertisment pentru reţinerea a trei contrabandişti – În data de 10 septembrie, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, Suceava, au observat, într-o pădure aflată la graniţa cu Ucraina, 3 persoane care transportau mai multe colete învelite în folie neagră. Ca urmare a faptului că cele 3 persoane nu s-au supus somaţiilor prin voce, abandonând coletele şi încercând să fugă în pădure, poliţiştii de frontieră au executat 6 focuri de avertisment în plan vertical. În scurt timp s-a reuşit reţinerea celor 3 persoane, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 ani, domiciliaţi în judeţul Suceava. La faţa locului au fost descoperite 10 baxuri de ţigări ambalate în colete învelite cu folie neagră, ce conţineau, în total, 4.900 pachete de ţigări marca “Doina”, de provenienţă R. Moldova, în valoare de aproximativ 29.400 lei.

Peste 15.000 pachete de ţigări depistate la SPF Vicov – În cursul nopţii de 11 spre 12 septembrie, un echipaj al poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Vicov, IJPF Suceava, aflat în misiune de supraveghere şi control a frontierei, a observat un grup de persoane ce transporta mai multe colete voluminoase, ambalate în folie de culoare închisă. Conform legii, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză şi deoarece acestea nu s-au supus, încercând să fugă, a fost necesară folosirea armamentului din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical. Profitând de întuneric şi de zona accidentată, persoanele au reuşit să se disperseze pe mai multe direcţii, abandonând coletele. În urma inventarierii celor 30 colete, s-a stabilit că acestea conţin 15.430 pachete de ţigări, marcile “More”, “Viceroy” şi “Doina” de provenienţă R. Moldova, în valoare de peste 106.000 lei. 

Ţigări de contrabandă transportate de un sătmărean – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei, judeţul Satu Mare au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, pe comunicaţia Satu Mare – Craidorolt.    Astfel, în data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 06.45, lucrătorii noştri au oprit pentru control un autoturism VW, înmatriculat în Satu Mare, condus de cetăţeanul român P.P, în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza judeţului. La controlul amănunţit al autovehiculului, pe bancheta din spate şi în compartimentul marfă, a fost găsită cantitatea de 4.300 pachete de ţigări mărcile “Viceroy” şi “Jing Ling”, cu timbru fiscal Ucraina, bunuri pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

În cadrul primelor cercetări, bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările dintr-o piaţă din Satu Mare, urmând să le comercializeze în oraşul Oradea.  Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 18.500 lei, a fost confiscată. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.