Acasă Uncategorized Piatra Neamt: Politistii din Neamt duc acasa cele 210 calculatoare personale cu...

Piatra Neamt: Politistii din Neamt duc acasa cele 210 calculatoare personale cu care au dotat unitatile

DISTRIBUIȚI

93999 – 19092010 – Politistii nemteni, membri ai sindicatului SNPPC, au gasit o modalitate inedita pentru a-si manifesta nemultumirea fata de pozitia conducerii IGPR in legatura cu protestele preconizate a incepe in randul politistilor de saptamana viitoare. In consecinta, oamenii legii din Neamt, membrii de sindicat, au decis ca retraga, toate dotările pe care le-au adus de acasă la birou si pe care le-au folosit in interesul institutie ani in sir. “Şi de această dată cei din conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi şefii IGPR încearcă să ne pună pumnul în gură. Nu ne vom lăsa intimidaţi. Măsurile de protest pe care le-am anunţat sunt conforme cu legislaţia în vigoare şi le vom pune în practică. Am trecut dincolo de neînţelegerile legate de diversele fracţiuni sindicale din Poliţie şi suntem uniţi. De aceea, din cele 510 calculatoare care se află la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, 210 vor fi luate acasă de colegii care le-au adus la unitate din propria locuinţă. Dacă ministerul nu are bani de calculatoare, o să lucrăm cu ce avem, însă doar pe perioada orară care este prevăzută de lege. Nu mai facem concesii, nu mai facem «pomeni»”, a declarat agentul Neculai Isache, şeful SNPPC Neamţ, citat de Realitatea TV.

Documentul care a dus la nemultumirea politistilor din tara este un comunicat difuzat in ziua de 16 septembrie, menit sa reaminteasca opiniei publice si subordonatilor ca activitatea poliţistului este strict reglementată de către prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale H.G. 991/2005 privind aprobarea Codului de Etică şi Deontologie a Poliţistului.

“Aceste acte normative prevăd faptul că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, iar poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve. De asemenea, poliţistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, având obligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine”, se arata in comunicatul semnat de conducerea Politiei Romane.

Neculai Isache lucreaza in politie dinainte de 1989. A prins, la datorie, atat zilele Revolutiei, cat si mineriadele. Evenimentele din decembrie 1989 l-au prins la Braşov. “Eram la acea vreme sectorist în cartierul Schei. Pe 28 decembrie, soţia mea a născut un băiat, pe care l-am botezat Victor, de la victorie. Din păcate nu am putut fi alături de soţia mea în acele moment şi nici măcar nu am putut să o duc la spital. Am avut noroc cu o familie de prieteni care mi-au dus soţia la Maternitate. Şi acum păstrez legătura cu ei, după 20 de ani. Nu o să uit niciodată cum el şi alţi revoluţionari ne aduceau mâncare, printre gloanţe, la sediul Poliţiei”, a povestit Neculai Isache, citat de cotidianul Adevărul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.