Acasă Uncategorized Pitesti: Fostul director al CEC Rm. Valcea, arestat pentru mita, abuz in...

Pitesti: Fostul director al CEC Rm. Valcea, arestat pentru mita, abuz in serviciu si uz de fals

DISTRIBUIȚI

93531 – 03092010 –  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Dobrişan Dorin, director al sucursalei Rm. Vâlcea a CEC Bank S.A (iunie 2005-iunie 2009), în prezent director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi uz de fals şi  Ciogescu Ovidiu-Eugen, administrator al SC ElectroVâlcea SRL Rm. Vâlcea, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, ambele în formă continuată.

În perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, Dobrişan Dorin, în calitate de director al sucursalei Rm. Vâlcea a CEC Bank S.A (societate cu capital integral de stat) a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC ElectroVâlcea SRL Rm. Vâlcea, administrată de Ciogescu Ovidiu-Eugen. Suma totală decontată se ridică la peste un milion de lei.

De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 – 24 decembrie 2008, SC ElectroVâlcea SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către inculpatul Dobrişan Dorin, a normelor bancare interne.

În schimbul „serviciilor” făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC Bank S.A. Rm. Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dobrişan Dorin a primit cu titlu de mită, de la Ciogescu Ovidiu-Eugen, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimata la 202.000 euro.

La data de 16 noiembrie 2007, Dobrişan Dorin, în calitate de preşedinte al comitetului de credite din cadrul Sucursalei CEC Bank Vâlcea şi-a aprobat şi a contractat un credit de nevoi personale de la aceeaşi sucursală în cuantum de 1.200.000 lei, credit pe care nu l-a mai achitat. Pentru obţinerea creditului el a folosit documente falsificate.

La data de 1 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 2 septembrie 2010, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe termen de 29 de zile.

În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.