Acasă Uncategorized Prim-procurorul Parchetului din Sannicolau Mare a fost arestat preventiv pentru 29 de...

Prim-procurorul Parchetului din Sannicolau Mare a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

93750 – 10092010 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de Ciprian Călin Zamfirescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, având gradul profesional de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.În perioada iunie 2009 – 8 septembrie 2010, Zamfirescu a acceptat promisiunea unei recompense băneşti şi a primit 1.500 euro

 

 

 

 

 

 

şi 12.600 lei (echivalentul a 3.000 euro) de la angajatul unei firme specializate în servicii de pază, pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa rezultând din poziţia sa de prim procuror şi din relaţiile de prietenie, asupra unuia dintre directorii unei societăţi comerciale, astfel încât societatea respectivă să încheie un contract de prestări de servicii cu firma de pază la care cumpărătorul de influenţă era angajat.

Contractul a fost încheiat pentru perioada 1 aprilie 2010 – 31 decembrie 2012, firma de pază urmând să presteze servicii pentru societatea comerciala pe lângă care a intervenit Zamfirescu. În luna martie 2010, Zamfirescu şi angajatul firmei de pază au stabilit, de comun acord, ca recompensa materiala promisă anterior încheierii contractului să îi fie remisă prim procurorului pe tot parcursul derulării contractului, respectiv câte 1.000 euro lunar, la jumătatea fiecărei luni, după efectuarea plătii de la beneficiar la prestator.

În baza acestei înţelegeri, Zamfirescu a primit 500 euro în aprilie 2010 şi câte 4.200 lei (echivalentul a 1.000 euro) în lunile mai, iunie şi iulie 2010.

La data de 8 septembrie 2010, Zamfirescu a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 1.000 euro de la acelaşi cumpărător de influenţă, reprezentând tranşa aferentă lunii august.

Având în vedere calitatea de magistrat a lui Zamfirescu, în zilele de 8 şi 9 septembrie 2010, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii, respectiv a arestării acestuia.

La data de 9 septembrie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât arestarea preventivă a inculpatului Zamfirescu Ciprian Călin pentru 29 de zile. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.