Acasă Uncategorized Ramnicu Valcea: Cultul Eroilor acuza primaria ca a consimtit profanarea mormintelor eroilor...

Ramnicu Valcea: Cultul Eroilor acuza primaria ca a consimtit profanarea mormintelor eroilor martiri

DISTRIBUIȚI

93584 – 06092010 – Preşedintele „Cultul Eroilor” Vâlcea, Eugen Petrescu, susţine că Dumitru Buşe, Aurel Miriţoiu, Florian Păun şi chiar fostul primar al Râmnicului au fost îngropaţi ilegal în locul eroilor martiri.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” s-au autosesizat cu privire la abuzurile acceptate şi chiar încurajate de Primăria Râmnicului, în ceea ce priveşte înhumările ilegale de la Cimitirul Eroilor, acolo unde, de mai bine de zece ani, familiile mai multor personalităţi locale şi nu numai îşi înhumează defuncţii în parcelele destinate, prin lege, exclusiv eroilor martiri. Fostul primar al Râmnicului, Iosif Catană, decedat în anul 2005, dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, Aurel Miroţoiu, fost şef la Garda Financiară, medicul Florian Păun, fost şef al Spitalului Judeţean Vâlcea, mort în anul 2003, ba chiar şi potentaţi ai zilei şi-au permis să îşi rezerve locuri de veci în locul eroilor martiri, spre disperarea celor care reprezintă cu adevărat interesele eroilor neamului. În timp ce puţini sunt interesaţi de respectarea legii, reprezentanţii DADP se preocupă să obţină avizele pentru înhumări făcute cu luni bune înainte. Reprezentanţii asociaţiei sunt nemulţumiţi şi de faptul că sectorul eroilor este neglijat şi chiar pângărit de indolenţa şi lipsa de respect a autorităţilor locale, care au lăsat totul în paragină, transformând aleile dintre morminte într-o rampă de gunoi.

VIP-urile nu-s eroi – Toate mormintele de război au asigurată o zonă de protecţie, care, la Râmnicu Vâlcea, a fost grav afectată de înhumările ilegale. Angajaţii DADP sunt acuzaţi de conducerea Asociaţiei „Cultul Eroilor” Vâlcea că au încuviinţat şi au contribuit chiar la amenajarea unor morminte ale unor personalităţi locale, cărora nu le-a fost acordat însă statutul de eroi, nici măcar post mortem. Potrivit preşedintelui asociaţiei, Eugen Petrescu, înhumările ilegale din Cimitirul Eroilor din Râmnicu Vâlcea au început încă din anul 1995, luând amploare în 2003, când autorităţile locale nu au mai ţinut cont de lege şi au acceptat fără reţineri solicitările familiilor de a-şi îngropa morţii în parcelele rezervate eroilor căzuţi pe front.

La începutul lunii aprilie, preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” Vâlcea a fost sesizat cu privire la faptul că în Cimitirul Eroilor din Râmnicu Vâlcea sunt înhumate mai multe persoane care nu au statutul de eroi sau de martiri ai neamului. Înmormântarea fostului şef al Gărzii Financiare, Aurel Miriţoiu, a fost fitilul care a declanşat acţiunea reprezentanţilor asociaţiei. De atunci, mai mulţi veterani de război din Râmnic i-au contactat şi le-au solicitat sprijinul pentru a stopa acest fenomen, care scăpase de sub control, dar sub „atenta supraveghere” a Primăriei Râmnicului. Trupul neînsufleţit al lui Aurel Miriţoiu a fost înmormântat, asemenea altor personalităţi locale, în parcela eroilor, chiar în apropierea monumentului. În aceeaşi zonă sunt mormintele lui George Doicu, Vasile Stănescu, Marin Dinescu, Aurică şi Filofteia Rada, proc. Dumitru Bundache, Gheorghe Mănoiu, Constantin Pascu, Nicolae Sanfrancisco, Emilian Popa şi alţii. De asemenea, sunt câteva locuri de veci rezervate pentru familia ing. Constantin Mengher, Dumitru Georgescu şi Ion Cârjaliu. Preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor”, Eugen Petrescu, spune acum că, pentru a face loc somptuosului mormânt al lui Aurel Miriţoiu, groparii au spart câteva dale, dar şi bariera din ciment amplasată pentru a delimita zona mormintelor eroilor, protejată prin lege. În acelaşi mod s-a procedat, se pare, şi cu celelalte aproximativ 20 de morminte amenajate în ultimii ani în spaţiul destinat eroilor martiri. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.