Acasă Uncategorized Ramnicu Valcea: Infractor informatic, retinut pentru o frauda de 3.000.000 de dolari

Ramnicu Valcea: Infractor informatic, retinut pentru o frauda de 3.000.000 de dolari

DISTRIBUIȚI

94140 – 23092010 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vâlcea efectuează cercetări faţă de Liviu Mihail Concioiu, în sarcina acestuia reţinându-se săvârşirea mai multor infracţiuni  de fraudă informatică, precum şi a infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave.  În cursul anului 2009, Concioiu a lansat două atacuri tip phishing asupra unui număr de 1784 de angajaţi şi respectiv 1521 de angajaţi

 

 

 

 

 

 

ai companiei eBay.Inc., cărora le-a sustras ID-ul şi parola.

        Învinuitul a accesat neautorizat şi a pătruns în baza de date securizată a companiei eBay, de unde a sustras  documente interne ale companiei şi diverse fişiere, printre acestea fiind şi o aplicaţie utilizată de angajaţii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clienţii companiei şi cu tranzacţiile desfăşurate de către aceştia.

        La data de 8 iunie 2009, Concioiu a lansat  un nou atac informatic asupra unui număr de 417 angajaţi ai companiei cărora le cunoştea datele de identitate şi adresa de e-mail, cu scopul de a pătrunde din nou prin încălcarea măsurilor de securitate în reţeaua internă a eBay, unde au acces numai anumiţi funcţionari ai companiei,  perturbând astfel grav funcţionarea normală a acestui sistem de licitaţii electronice. 

        Învinuitul a sustras prin phishing conturile unui număr de 1183 de utilizatori legitimi ai companiei, prin folosirea mai multor site-uri de phishing.

        Prejudiciului suferit de compania eBay, drept consecinţă a atacului de tip phishing este 3.000.000 dolari.

        Procuurorii au reţinut şi faptul că învinuitul Concioiu împreună cu alte persoane au obţinut datele de identificare ale unor carduri emise de bănci din Italia şi a efectuat operaţiuni de retragere de numerar din ATM-uri prin utilizarea neautorizată a acestor date, obţinând suma de  peste 300.000 de  euro.

        La data de 22 septembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Concioiu şi a altor două persoane.

        Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat  cu ofiţerii US Secret Service din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi cu autorităţile judiciare  italiene pentru soluţionarea cauzei. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.