Acasă Uncategorized Sibiu: O poveste animata cu 11 mici regizori la Astra Film Junior

Sibiu: O poveste animata cu 11 mici regizori la Astra Film Junior

DISTRIBUIȚI

93544 – 03092010 –  „Dupa succesul de anul trecut al programului de copii “Diminetile lumii”, din cadrul Astra Film Festival 2009, am facut un efort, anul acesta, sa continuam si sa dezvoltam acest program într-un festival de sine statator – Astra Film Junior. Dupa cunostintele noastre, este singurul festival de film din România dedicat copiilor, care urmareste initierea lor în cultura cinematografica prin vizionarea, în regim de cinematograf, a unor filme documentare adecvate vârstei lor. Startul va fi dat de un atelier de film de animatie desfasurat în perioada 6-11 septembrie.”- a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Atelierul de film de animatie pentru copii este, prin metodele de lucru, o actiune inedita si unica în România. Este un proiect pilot, desfasurat pe parcursul a sase zile, în care cei 11 copii participanti vor trece prin toate fazele de productie, de la crearea personajelor pâna la înregistrarea imaginilor si a sunetului si montajul. Astfel, copiii vor fi familiarizati cu mediul cinematografic prin metode adaptate vârstei lor.

Atelierul va avea loc în sala de conferinte a Casei Artelor (CNM Astra), timp de sapte ore pe zi. Micii regizori si scenaristi au vârste cuprinse între 9 si 13 ani si au fost selectati de la diferite scoli sibiene. Ei vor folosi de la materiale reciclabile din menaj (de exemplu, cutii de iaurt), la carton si culori, pâna la tot ceea ce gasim în natura (frunze, castane s.a.), pentru a crea decorul si personajele dorite.

Artista Iulia Varga are o vasta experienta în organizarea de ateliere de film de animatie în Paris. Sub îndrumarea acesteia, fiecare copil participant va da viata unui personaj în cadrul unei povesti comune. Animatia se va baza pe metoda clasica, în care fiecare miscare a personajelor create va fi imortalizata cu un aparat de fotografiat. Apoi, imaginile rezultate se vor pune în miscare printr-un program de animatie.”Cel mai important pentru mine este sa evitam cliseele si sa scoatem de la copii o creatie proprie din materiale simple”,  considera Iulia Varga.

La finalul atelierului, copiii vor primi câte un DVD cu filmul animat realizat, precum si diplome de participare personalizate. Filmul va putea fi vizionat pe site-ul Astra Film. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.